Blog

Nekustamo īpašumu izziņās apskatāma informācija par juridisko personu īpašumtiesībām

2024. gada 25. augusts

“Lursoft IT” nekustamo īpašumu  datubāzē, kas nodrošina ērtu piekļuvi visai būtiskākajai informācijai par nekustamajiem īpašumiem Latvijā,  turpmāk iegūstami arī Valsts Zemes Dienesta dati par īpašumtiesībām.

Līdztekus vairākiem informācijas blokiem, kas aptver gan īpašumu raksturojošos datus, gan adreses datus, informāciju par pirkuma darījumiem ar konkrēto īpašumu, kā arī citus aktuālos un vēsturiskos datus, kas ir nepieciešami īpašuma izpētes procesā, tagad “Lursoft IT” lietotāji var iegūt arī vispārīgu informāciju par īpašumtiesībām uz attiecīgo īpašumu. 

Izziņas blokā par īpašumtiesībām, saskaņā ar Valsts Zemes Dienesta publiskoto informāciju, redzami dati par:

  • Personas īpašuma tiesību statusu (persona ir īpašnieks, tiesiskais valdītājs, lietotājs, apbūves tiesīgais (īpašnieks) vai apbūves tiesīgais (tiesiskais valdītājs));
  • Personas statusu (īpašnieks ir fiziska vai juridiska persona, valsts, pašvaldība);
  • Gadījumos, ja īpašumtiesības ir juridiskai personai vai pašvaldībai, izziņā pieejams arī tās reģistrācijas numurs/ identifikators, kā arī nosaukums, no kura ērti var nokļūt arī uz konkrētā uzņēmuma/iestādes izziņu “Lursoft IT” uzņēmumu datubāzē, padziļinātai tā izpētei.

Atgādinām, ka īpašumus un ar to saistītās tiesības, tajā skaitā īpašumtiesības un apgrūtinājumus, nostiprina ierakstot Zemesgrāmatā.  Tāpēc, lai pārbaudītu šo informāciju, aicinām skatīt Zemesgrāmatas izziņu, kuras iegūšana no “Lursoft IT” pieejamās nekustamā īpašuma izziņas ir vien klikšķa attālumā.  

“Lursoft IT” apkopotie dati rāda, ka valstī reģistrēto nekustamo īpašumu skaits pārsniedz 1,5 miljonus. No tiem 74,15% ir īpašumā fiziskām personām, 10,10% – juridiskām personām, 4,9% – pašvaldībām, bet 0,27% – valsts īpašumā.*

“Lursoft IT” nodrošina plaša apjoma informāciju par nekustamajiem īpašumiem Latvijā:

Lai saņemtu atbildes uz jautājumiem par “Lursoft IT” piedāvāto nekustamo īpašumu pakalpojumu pieejamību un iespējām, aicinām sazināties ar savu “Lursoft IT” klientu konsultantu vai “Lursoft IT” Klientu apkalpošanas centru, rakstot uz info@lursoft.lv vai zvanot pa tālruni 67844300.

*Dati apkopoti no Valsts zemes dienesta Kadastra informācijas sistēmas atvērtiem teksta datiem uz 2024. gada 31. jūliju. Atvērto datu veidā publicēti vispārpieejami dati. Atvērto datu veidā nav publicēti tādi dati, kas satur ierobežotas pieejamības informāciju (piemēram, par valsts drošībai un valsts aizsardzībai svarīgiem objektiem) vai kas pieejami tikai identificētai personai (piemēram, kadastra subjekta (īpašnieks, tiesiskais valdītājs, lietotājs) dati, telpu grupu labiekārtojuma dati un telpu raksturojoši dati).

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*