Lursoft news

Lursoft Publicitātes indekss par 2014.gada augustu

2014. gada 2. septembris

Pēc SIA “Lursoft IT” (“Lursoft”) datiem, kas iegūti, izvērtējot publikācijas un veicot personu monitoringu “Lursoft” laikrakstu bibliotēkā www.news.lv, tiek veidots personu publicitātes indekss. Publicitātes indekss ļauj noskaidrot, kuras personas noteiktā laika periodā ir bijušas visbiežāk pieminētas publikācijās.

Fizisko personu augusta Lursoft TOP 10

Vieta Persona Rakstu skaits
1.
Straujuma Laimdota
570
2.
Dūklavs Jānis 173
3. Rinkēvičs Edgars
170
4.
Bērziņš Andris
140
5.
Ušakovs Nils
130
6.
Matīss Anrijs 129
7. Naudiņš Romāns
127
8.
Broka Baiba
126
9. Druviete Ina 123
10.
Vējonis Raimonds
118

 

Politisko organizāciju augusta Lursoft TOP 10

Vieta Persona Rakstu skaits
1.
Vienotība, partija 414
2.
NATO 389
3. Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/ LNNK 289
4.
Zaļo un zemnieku savienība 217
5. No sirds Latvijai 140
6.
Saskaņas Centrs 107
7.
Latvijas attīstībai, Politiskā partija 104
8. Latvijas Krievu savienība
104
9. SASKAŅA – Sociāldemokrātiskā partija 103
10. Vienoti Latvijai, Partija
98

 

Uzņēmējsabiedrību augusta Lursoft TOP 10

Vieta Persona Rakstu skaits
1.
Latvijas Televīzija, VSIA
294
2.
Swedbank, AS 227
3.
DNB banka, AS 173
4.
SEB banka, AS 156
5.
LATVIJAS NEATKARĪGĀ TELEVĪZIJA, AS 129
6.
MAXIMA Latvija, SIA 129
7.
Latvijas valsts meži, VAS
127
8. Citadele banka
124
9. LIEPĀJAS METALURGS, AS
120
10. Diena, AS 113

 

Valsts iestāžu augusta Lursoft TOP 10

Vieta Persona Rakstu skaits
1 Saeima
988
2. Valsts kase
739
3.
Ministru kabinets
560
4.
Valsts policija 519
5.
Valsts ieņēmumu dienests
331
6.
Rīgas pilsētas dome 321
7.
Izglītības un zinātnes ministrija
287
8. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests
269
9.
Latvijas Universitāte
265
10.
Pārtikas un veterinārais dienests
211

 

Biedrību un nodibinājumu augusta Lursoft TOP 10

Vieta Persona Rakstu skaits
1.
Latvijas Pašvaldību savienība
88
2.
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera 61
3. Latvijas Darba devēju konfederācija 36
4.
Zemnieku saeima
30
5. Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome
29
6. Latvijas ārstu biedrība 29
7.
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība 18
8. Latvijas Komercbanku asociācija
14
9. Delna- Sabiedrība par atklātību
13
10. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība 10

 

Augustā ievērojami pieaugusi LOSP un Zemnieku saeimas publicitāte

Notikumi Ukrainā turpina attīstīties un, diemžēl, ne pēc labākā scenārija. Līdztekus tiem Krievija savus noteikumus diktē arī Rietumos, nosakot aizliegumu ievest savā valstī neskaitāmus pārtikas produktus, kas ražoti valstīs, kuras izrādījušas nepatiku pret Krievijas uzbrukumiem Ukrainai. Krievijas noteiktās sankcijas pamatīgi iedragājušas arī Latvijas uzņēmēju iepriekš nospraustos plānus un mērķus.

Krievijas noteiktais embargo vistiešākajā veidā skāris arī Latvijas pārtikas ražotājus un zemniekus, kuri līdz šim uzņēmējiem piegādāja izejvielas, lai no tām vēlāk ražotu sieru, jogurtus un citus produktus, kuru eksports uz Krieviju nu ir apstājies. Protams, uzņēmēji ir spiesti aktīvāk domāt par jaunu kursu uzņemšanu, lai apgūtu citus eksporta tirgus, tajā pašā laikā apzinoties, ka iespraukties tik piesātinātajā Eiropas pārtikas tirgū ir ļoti sarežģīti. Tādēļ tiek apspriestas iespējas, piemēram, piena produktus eksportēt uz Ķīnu vai Uzbekistānu.

Kamēr Latvijas pārtikas ražotāji aktīvi strādā pie jaunu realizācijas tirgu apgūšanas, rokas klēpī salikuši nesēž arī zemnieki un tos pārstāvošās organizācijas – Zemnieku saeima un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP). Abas organizācijas aizvadītajā mēnesī plašsaziņas līdzekļos aktīvi klāstījušas viedokli par sarežģīto situāciju lauksaimniecībā pēc Krievijas embargo ieviešanas, uzsverot, ka Latvijas lauksaimnieki patlaban atrodas neapskaužamā situācijā un ir izmisumā, jo vairs nav droši par to, vai rītdien būs kur realizēt produkciju, norādot, ka piensaimniecības nozare valstī ir uz iznīcības robežas. Papildu Krievijas noteiktajām sankcijām augustā lauksaimniekiem galvassāpes sagādājis arī Āfrikas cūku mēris, kura dēļ nācies izkaut jau vairākus simtus māju cūku, tā sagādājot vietējiem lauksaimniekiem ievērojamus zaudējumus.

Plašsaziņas līdzekļos pieejamā informācija liecina, ka atbalsta kompensācijas būs pieejamas gan piensaimniecības nozarei, gan arī saimniecībām, kuras cietušas zaudējumus Cūku mēra dēļ. Tiesa gan, ja iepriekš zemkopības ministrs Jānis Dūklavs vairākkārt norādījis, ka piensaimniecības nozare kā atbalstu ciltsdarbam šogad varētu saņemt vairāk nekā 13 milj.EUR, valdība lēmusi vien par 6 milj.EUR piešķiršanu.

Augusta notikumi būtiski palielinājuši Zemnieku saeimas un LOSP publicitāti, liecina Lursoft Laikrakstu bibliotēkas News.lv apkopotā informācija. Tā, piemēram, LOSP vārds pagājušajā mēnesī pieminēts 29 rakstos, kas attiecinot pret jūliju ir pieaugums vairāk nekā 3 reizes, savukārt Zemnieku saeima, kas arī iepriekš avīžu slejās bijusi pamanāmāka nekā LOSP, savu publicitāti palielinājusi par 50%. Kopumā pēdējo divpadsmit mēnešu periodā Zemnieku saeimas vārds bijis atrodams 216 News.lv bibliotēkā pieejamajās publikācijās, bet LOSP – 146. Iepriekš abu organizāciju publicitāte vienlaikus pieaugusi š.g. janvārī, kad iedzīvotāji tika aicināti parakstīties par iniciatīvu – Latvijas zeme Latvijas pilsoņiem. Tās mērķis bija panākt Saeimas deputātus izsludināt tautas nobalsošanu, lai noteiktu, ka Latvijā lauksaimniecības un meža zeme var piederēt tikai Latvijas pilsoņiem vai komersantiem, kas 100% pieder Latvijas pilsoņiem. Portālā manabalss.lv atrodamā informācija liecina, ka līdz šim iniciatīvu atbalstījuši 5 930 iedzīvotāji.

 

 

 

Papildu informācija:

“Lursoft” laikrakstu bibliotēka: http://www.news.lv

“Lursoft” Publicitātes indekss: http://news.lv/publicity

© Lursoft
Citējot vai atsaucoties uz sagatavoto materiālu, lūdzam norādīt tā iegūšanas avotu -” Lursoft” Laikrakstu bibliotēka news.lv.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*