Lursoft news

Saimnieciskās darbības veicējiem līdz 1. maijam jāprecizē pamatdarbības veids

2022. gada 4. janvāris

Lai nodokļu maksātāji varētu pilnvērtīgi īstenot savas tiesības nodokļu jomā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina saimnieciskās darbības veicējus aktualizēt informāciju par savu pamatdarbības veidu atbilstoši NACE klasifikācijai.

Ja aizvadītajā gadā mainījies saimnieciskās darbības veicēja pamatdarbības veids, par to līdz š.g. 1.maijam jāpaziņo VID. Ja saimnieciskās darbības pamatveids nemainās, informācija par pamatdarbības veidu nav jāsniedz.

Paziņotajam pamatdarbības veidam ir jāatbilst reālajai situācijai un jāatspoguļo nodokļu maksātāja – uzņēmuma vai saimnieciskās darbības veicēja – piederība  konkrētai nozarei un darbības jomai. Ja gada laikā pamatdarbības veids (tā darbība, kas šajā gadā veidoja vislielāko īpatsvaru kopējā apgrozījumā) mainās, laikā no nākamā gada 1. janvāra līdz 1. maijam par izmaiņām jāpaziņo VID.

Lai uzņēmējiem būtu vieglāk orientēties un atrast sava uzņēmuma darbības profilam atbilstošāko saimnieciskās darbības klasifikācijas veidu, Lursoft nodrošina piekļuvi ērti pārskatāmam saimniecisko darbību NACE klasifikācijas sarakstam. Tajā ne tikai uzskatāmi pārlūkojami visi NACE klasifikācijas sarakstā iekļautie saimnieciskās darbības veidi un to apraksti, tiek nodrošināta meklēšanas iespējas, bet arī ir iespēja iepazīties ar visiem uzņēmumiem, kuriem Lursoft datu bāzē reģistrēts norādītais NACE kods.

UZ SAIMNIECISKO DARBĪBAS KLASIFIKĀCIJAS NACE SARAKSTU

VID aicina nodokļu maksātāju informāciju iesniegt  pamatoti un atbildīgi, lai neveidotos situācijas, kad neatbilstoša pamatdarbības veida dēļ nav iespējams īstenot savas tiesības, piemēram, pieteikties atbalstam Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*