Lursoft news

Klientu Portfeļa pakalpojumu klāsts papildināts ar AML risku izmaiņu monitoringu

2021. gada 21. jūlijs

Ik dienu uzņēmumu statusos tiek reģistrēti vairāki simti izmaiņu. Tas apliecina to, ka nepietiek tikai ar klienta vai piegādātāja pirmreizēju pārbaudi sadarbības uzsākšanas brīdī, bet jāveic pastāvīga klientu uzraudzība.

Jo īpaši aktuāli tas ir Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma kontekstā, lai varētu nodrošināt pastāvīgu AML risku izvērtējumu un nepieciešamības gadījumā nekavējoties reaģēt, pretējā gadījumā pašu uzņēmums tiek pakļauts riskam, ka tam var tikt piemērotas soda sankcijas no uzraugošo iestāžu puses. 

Lursoft lietotājiem pieejami vairāki pakalpojumi, kas ļauj gan izvērtēt AML riskus, gan arī pārliecināties, vai klients un ar to saistītās personas nav atrodamas Sankciju sarakstos, tostarp, uzraudzīt klientus ar Sankciju monitoringa palīdzību, kas būtiski atvieglo ikdienas biznesa procesus.

Tagad Lursoft Klientu portfeļa monitorings ļauj uzraudzīt arī klientu AML risku izmaiņas, saņemot paziņojumus, ja uzņēmumam, piemēram, ir reģistrēts nodokļu parāds, atceltas visas amatpersonas, reģistrēts īpašnieku valsts risks u.c.

Jaunais monitorings ļauj ietaupīt savu laiku un resursus. Izmantojot Klientu portfeļa monitoringu, tiks nodrošināta nepārtraukta klientu uzraudzība, un saņemsiet paziņojumus par visiem gadījumiem, kad mainījies klienta riska novērtējums, tostarp, gan situācijās, kad riski palielinājušies, gan arī tad, kad tie samazinājušies.

Saņemot Klientu Portfeļa monitoringa paziņojumu par jauniem klientu AML riskiem, varēsiet operatīvi izvērtēt turpmākos sadarbības nosacījumus ar konkrēto uzņēmumu, tādējādi mazinot sava biznesa riskus. 

Ērtākai AML risku izmaiņu pārskatīšanai rekomendējam Klientu Portfelī izveidot atsevišķu sarakstu tieši klientu AML risku uzraudzīšanai.

UZ KLIENTU PORTFELI

Klientu Portfelis nodrošina iespēju sekot līdzi svarīgākajām izmaiņām savu klientu, piegādātāju un sadarbības partneru datos. Lietotājiem pieejami Uzņēmumu reģistra, Maksātnespējas, Komercķīlu monitoringi, arī PVN reģistra, Uzņēmumu akcīzes preču licenču, Patiesā labuma guvēju, Sankciju, IUB rezultātu paziņojumu, Atslēgvārdu u.c. monitoringi. Monitoringu klāsts regulāri tiek papildināts ar jauniem pakalpojumiem.

Lai saņemtu papildu informāciju par Klientu Portfeļa iespējām un monitoringiem, aicinām sazināties ar savu klientu konsultantu vai arī Lursoft Klientu apkalpošanas centru, rakstot uz info@lursoft.lv vai arī zvanot pa tālruni 67844300.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*