Lursoft news

Liepājas mikro un maziem uzņēmumiem visas iespējas augt lielākiem

2013. gada 10. oktobris

Šodien, 10.oktobrī, seminārā Mazā biznesa lielā diena Liepājā tikās mikro un mazo uzņēmumu pārstāvji, lai iepazītos ar jaunajiem atbalsta instrumentiem, kas uzņēmumiem pieejami pārdošanas veicināšanai, finansējuma piesaistei un reputācijas veidošanai.

Semināra dalībniekus uzrunāja arī Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un Ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova. „Saskaņā ar Pasaules Bankas veikto analīzi, mums ir trīs valstis, no kurām mācīties – Somija, Īrija un Singapūra. Šīs mazās valstis rāda, ka vēlme attīstīties, spēja sadarboties, orientācija uz ārējiem tirgiem ir to ekonomiku pamatā. Mums ir simtiem tūkstošu aģentu ārvalstīs – mūsu valstspiederīgie, tādēļ mums nav tikai jāgaida investori no malas, bet jāizmanto šis potenciāls. Bizness ir Latvijas cerība, tādēļ aicinu mikro, mazos un vidējos uzņēmumus orientēties ne tikai uz vietējiem tirgiem, bet iet arī uz ārējiem tirgiem. Jūsu rīcība būs atšķirīga, ja izvēlēsieties tiekties pēc lielākiem mērķiem, piemēram, eksportēt un izaugt līdz desmit un vairāk darbiniekiem,” norādīja Ilona Platonova.

Semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar mikro un mazo uzņēmumu darbības pieredzi, kā tiek pārvarētas grūtības atrast finansējumu, kā tiek strādāts pie klientu loka paplašināšanas un kā popularizēta produkcija, izmantojot sociālos tīklus un mārketinga instrumentus, kas prasa apgūt jaunas zināšanas nevis ieguldīt lielus finansiālus līdzekļus.

Iniciatīvas partneris banka Citadele semināra dalībniekiem stāstīja par jaunumiem finanšu sektorā un vēstīja, kā mikro un mazajiem uzņēmumiem pareizāk sadarboties ar bankām, bet Latvijas Pasts informēja par eksprespasta pakalpojumiem gan Latvija, gan ārvalstīs. Lursoft pārstāve Linda Kalniņa sniedza ieskatu mikro un mazo uzņēmumu darbības rādītājos.

„Apkopojot informāciju par Liepāju, var novērot, ka laika periodā no 2009. gada līdz šodienai visaugstākais jauno uzņēmēju reģistrācijas rādītājs bijis 2011. gadā, kad tika reģistrēti 424 uzņēmumi, šogad to skaits veido 293. Savukārt pozitīvas tendences iezīmējas likvidēto rādītāju līknē, kas kopš 2010. gada sarūk. Tātad tie uzņēmumi, kas ir reģistrēti, arī veic saimniecisko darbību un cenšas attīstīties un gūt panākumus. Apkopojot statistikas datus pēc darbinieku skaita, visu apskates periodu ir vērojama tendence būt augstam mazo uzņēmēju īpatsvaram (1-10 darbinieki), 2009. gadā tas bijis 84 % robežās, un arī 2013. gadā rādītājs ir 86%. Atlikušo tirgus daļu gandrīz vienlīdzīgās pozīcijās dala vidējie un lielie uzņēmumi. Tātad mikro un mazajiem uzņēmumiem nepieciešams saņemties – paplašināt piedāvājuma klāstu un raudzīties plašāk, mēģinot iekarot eksporta tirgu, pamazām ierindojoties vidējo uzņēmumu lokā,” norādīja Linda Kalniņa.

Semināri par mikro un mazo uzņēmumu iespējām šogad jau notikuši Daugavpilī un Rēzeknē, savukārt nākamā tikšanās paredzēta jau 17. oktobrī Ventspilī. Seminārs norisināsies Ventspils augstskolas B korpusa 1.auditorijā, Inženieru ielā 101 no plkst. 9:40 līdz 14:30.

Reģistrēšanās semināram un iepazīšanās ar Mazā biznesa lielā diena programmu: www.mazabiznesadiena.lv/seminari. Semināram aicinām reģistrēties līdz 16.oktobrim! Nākamās tikšanās ar uzņēmējiem reģionos iecerētas Valmierā 24.oktobrī, Jelgavā 30.oktobrī un Rīgā 13.novembrī.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*