Lursoft news

Melnās piektdienas jaunos uzņēmējus nebiedē

2012. gada 13. janvāris

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, būs trīs melnās piektdienas – janvārī, aprīlī un jūlijā. Bieži vien dzirdēts, ka 13.datums, kurš iekrīt piektdienā, ir īpaši neveiksmīga diena, kad notiek vairāk nelaimju un negadījumu kā citkārt, tādēļ Lursoft apkopojis datus , lai uzzinātu, vai uzņēmēji, reģistrējot savus uzņēmumus, cenšas izvairīties no 13.datuma. Iepriekšējā reize, kad 13.datums sakrita ar piektdienu, bijusi pagājušā gada maijā, tiesa gan, 13.maijā reģistrēts 71 jauns komersants, līdz ar to nav pamata teikt, ka jaunie uzņēmēji būtu īpaši māņticīgi un censtos izvairīties no 13.datuma.

Pagājušajā gadā ievērojami mazāk jauno uzņēmumu reģistrēts jūlijā. Kopumā šajā vasaras mēnesī reģistrēti 1 250 jauni komersanti, no kuriem 46 – 13.jūlijā.

Jauno uzņēmumu reģistrācijas dinamika

Salīdzinot 2010. un 2011.gada rādītājus, redzams, ka aizpērn gada pirmajos mēnešos jaunie uzņēmumi reģistrēti ievērojami mazāk nekā jau tā paša gada nogalē vai 2011.gadā. Jāsaka gan, ka šī situācija saistāma ne tik daudz ar māņticīgajiem mēneša datumiem, cik ar izmaiņām likumdošanā, kas paredzēja, ka sākot ar 2010.gada 1.maiju var reģistrēt arī mazkapitāla SIA ar 1 lata pamatkapitālu. Vēl pirmajos mēnešos pēc jaunā regulējuma ieviešanas jaunie uzņēmēji uz mazkapitāla bija piesardzīgi, savukārt jau ar katru nākamo mēnesi mazkapitāla SIA tika reģistrētas aizvien vairāk

Kopumā Lursoft datu bāzēs atrodami 26 uzņēmumi un organizācijas, kuru vārdos būtu iekļauts vārds „melns”, tai skaitā apavu darbnīca Liepājā- Melnais Pēteris, biedrība Madonas novadā- Melnais Piens, Rīgā- SIA Melnais Kaķis, biedrība Melnā muša, IU Melnā pantera.

Savukārt vārds „piektdiena” reģistrēts 3 uzņēmumu un biedrību nosaukumos – SIA Piektdiena ir klāt, biedrības Piektā piektdiena un Zaļā piektdiena.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*