Lursoft news

Mazinās administratīvo slogu CSDD klientiem

2011. gada 24. maijs

Turpmāk, reģistrējot transportlīdzekli VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD), personai nebūs jāiesniedz vieglā automobiļa un motocikla nodokļa samaksu apliecinošs dokuments. Šie dati CSDD būs pieejami valsts informācijas sistēmās.

Tādējādi tiks mazināts administratīvais slogs personām, proti, vairs nebūs jāiesniedz informācija, kas jau ir valsts institūciju rīcībā.

Jāpiemin gan, ka līdz šim dokumenti netika prasīti, ja nodokļa samaksa tika veikta CSDD. Savukārt, ja maksājums tika veikts kredītiestādē, tad reģistrējot transportlīdzekli, tie bija jāuzrāda.

Šādu ieceri paredz Satiksmes ministrijas un CSDD izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos „Vieglo automobiļu un motociklu nodokļa maksāšanas, iekasēšanas un administrēšanas kārtība”, kas 19. maijā izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Lai tie stātos spēkā, vēl jāgūst valdības atbalsts.

Nodokļa samaksu apliecinošu dokumentu vajadzēs uzrādīt tikai tādā gadījumā, ja informācija par kredītiestādē veikto nodokļa apmaksu vēl nebūs pieejama valsts informācijas sistēmās. Piemēram, ja persona ar pārskaitījumu veiks nodokļa samaksu un tai pašā dienā vēlēsies reģistrēt transportlīdzekli.

Grozījumi noteikumos paredz vienkāršot arī procedūru, kas saistīta ar nepareizi iemaksāta vai pārmaksāta nodokļa atgūšanu. Plānots, ka personai nevajadzēs Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegt nodokļa samaksu apliecinošu dokumentu un tam pievienoto CSDD atzinumu. Informācija par samaksāto nodokļa apmēru par katru konkrēto transportlīdzekli VID tiek nodrošināta CSDD uzturētajā Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

 

Informāciju sagatavoja:

LR Satiksmes ministrija

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*