Lursoft news

Jauns seminārs – “Patiesais labuma guvējs, tā noskaidrošana, izpēte, riski”

2020. gada 24. novembris

“Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likums” uzliek pienākumu juridiskajām personām atklāt un reģistrēt, kas ir tā patiesie labuma guvēji. Lielākā daļa to jau ir paveikusi, bet dažiem, piemēram, ārvalstu uzņēmumu filiālēm un pārstāvniecībām, ir dots laiks reģistrēt patiesos labuma guvējus līdz šī gada beigām. Pret tiem, kas nepilda šo likuma prasību, aktīvi vēršas arī Uzņēmumu reģistrs, izbeidzot to darbību.

Augstākminētā likuma izpildei noskaidrot un pārbaudīt, kas ir klienta patiesā labuma guvējs, ir svarīgi ne tikai bankām, maksājumu iestādēm, nebanku kreditētājiem, ārpakalpojuma grāmatvežiem, juristiem, auto tirgotājiem, u.c. uzņēmējiem.  Tā ir nozīmīga informācija arī citiem uzņēmējiem ne tikai privātajā biznesā, veicot klienta vai sadarbības partnera izpēti, bet arī iestādēm un valsts/ pašvaldības kapitālsabiedrībām klientu vai piegādātāju risku izvērtēšanai un arī iepirkumu jomā. 

SEMINĀRĀ:

Runāsim par to, kas ir patiesā labuma guvējs, kā to noskaidrot un kur meklēt nepieciešamo informāciju.  Tiks skatīti piemēri, kā var tikt īstenota kontrole pār juridisko personu, kā arī dažādas patieso labumu guvēju  kontroles ķēdes.

Seminārā uzzināsiet, kam pievērst uzmanību un kādi ir riski, kas saistīti ar klienta vai sadarbības partnera patiesajiem labuma guvējiem, kas jāizvērtē uzņēmējiem, iepirkumu speciālistiem un NILTTPFN likuma subjektiem – ārpakalpojuma grāmatvežiem, juristiem, auto tirgotājiem u.c. 

SEMINĀRU VADA:

  • Gints Metāls, Mg. iur, doku.lv AML projektu vadītājs
  • Līga Lūse-Zambare “Lursoft IT” SIA Pārdošanas daļas vadītāja

SEMINĀRA NORISE: 2020.gada 2.decembrī  no plkst. 10.00 līdz 12.30 tiešsaistes video platformā Zoom

DALĪBAS MAKSA:

Klientiem, kuriem ir aktīvs līgums ar SIA “LURSOFT IT”, dalība seminārā bez maksas.

Uzņēmumiem, kuriem nav noslēgts sadarbības līgums, dalības maksa 20,00 EUR + PVN

PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT

Nākamais seminārs “Patiesais labuma guvējs, tā noskaidrošana, izpēte, riski” norisināsies 2021.gada 12.janvārī. Pieteikšanās semināram ŠEIT.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*