Blog

Infografika: Ārvalstu ieguldījumi jaunreģistrētajos uzņēmumos 2021.gadā

2021. gada 16. decembris

Pēc tam, kad pērn reģistrēts zemākais jaunreģistrēto uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, šogad jauno uzņēmumu skaits saglabājies aizvadītā gada līmenī. Teju nemainīgs ir arī ārvalstu kapitāla uzņēmumu īpatsvars starp jaunreģistrētajiem uzņēmumiem.

Lai gan ārvalstu kapitāla uzņēmumu īpatsvars šogad nav būtiski mainījies, bet ieguldījumu apjoms pat nedaudz pieaudzis, ārvalstnieku ieguldījumu īpatsvars jaunreģistrēto uzņēmumu kopējā pamatkapitālā ir ievērojami samazinājies. Tas skaidrojams ar lielākiem vietējā kapitāla ieguldījumiem, reģistrējot jaunus uzņēmumus.

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka ārvalstu kapitāls reģistrēts 11,9% no visiem šogad reģistrētajiem uzņēmumiem. Kopumā, reģistrējot jaunus uzņēmumus, ārvalstnieki šogad jauno uzņēmumu pamatkapitālos ieguldījuši 24,4 milj. EUR. Vislielākos ieguldījumus, reģistrējot Latvijā jaunus uzņēmumus, šogad ieguldījuši igauņi. Lursoft dati rāda, ka šogad līdz decembra vidum ieguldījumi jaunreģistrētajos uzņēmumos veikti no 71 valsts. To starpā atrodamas arī vairākas eksotiskas valstis, piemēram, Gana, Sentkitsas un Nevisas Federācija, Kolumbija, Nikaragva.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*