Lursoft news

Saistību Grafs kartē – iespēja analizēt uzņēmumu un personas saistības no ģeogrāfiskā aspekta

2020. gada 3. aprīlis

Klienta izpētes procesā nākas analizēt plašu informācijas apjomu, taču lielā datu apjoma dēļ izpēte var būt sarežģīta un laikietilpīga.

Izpētes procesu ērtāku un vienkāršāku padara Lursoft piedāvātais datu vizualizācijas rīks “Saistību grafs”, ar kura palīdzību var atklāt aktuālās un/vai vēsturiskās saistības starp vairākām juridiskām vai fiziskām personām Latvijā.

Atsaucoties uz Saistību Grafa lietotāju ierosinājumiem, Lursoft tagad izveidojis arī jaunu pakalpojumu – “Saistību Grafs kartē”. Tas ļauj pētīt personas un uzņēmumu saistības arī no ģeogrāfiskā aspekta, sniedzot iespēju kartē pārlūkot, kur reģistrēti saistītie uzņēmumi. Saistību Grafs kartē dod iespēju lietotājam izvērtēt arī izvēlētās personas valsts risku.

Ar Saistību Grafu kartē:

  • tev būs iespēja pārskatīt personas un uzņēmumu aktuālās un arī vēsturiskās saistības;
  • varēsi apskatīt uzņēmumu ģeogrāfisko pārklājumu;
  • uzskatāmi saskatīsi sakritības starp uzņēmumu juridiskajām adresēm;
  • varēsi izvērtēt uzņēmuma vai personas valsts risku.

Saistību Grafs kartē ļauj uzreiz arī redzēt, vai uzņēmumi ir aktīvi, vai tiem ir iesniegts pārskats par pēdējo finanšu gadu un gan juridiskas, gan fiziskas personas gadījumā pārliecināties, vai tām ir aktuāli nodrošinājumi, maksātnespēja un komercķīlas.

Fiziskas personas gadījumā grafs ataino saites uz uzņēmumiem, kuros attiecīgā persona ir patiesais labuma guvējs, dalībnieks, amatpersona vai arī savulaik bijis revidents, savukārt starp juridiskajām personām tiek uzrādītas visas saistības, kurās attiecīgajam uzņēmumam pieder daļas citā uzņēmumā.

Lietotāju ērtībām Saistību Grafs kartē nodrošina visas saistības pārskatīt arī saraksta skatā, parādot informāciju, kopš kura datuma saistības reģistrētas un kāds ir saistību veids starp uzņēmumiem vai personu un uzņēmumu.

Saistību Grafa kartē varat:

  • Norādīt, kādas saites vēlaties redzēt – visas, tikai aktuālās vai tikai vēsturiskās;
  • Izvēlēties līmeni, cik padziļināti vēlaties pētīt pastāvošās saistības – pakalpojums nodrošina veikt saistību analīzi līdz pat 4. saistību līmenim;
  • viena klikšķa attālumā piekļūt interesējošā uzņēmuma izziņai, gada pārskatiem, skatīt tā filiāles.

Ja vēlaties saglabāt informāciju no Saistību grafa kartē, tiek nodrošināts arī datu eksports uz Excel failu.

Lai pārbaudītu interesējošā uzņēmuma vai personas saites, nepieciešams norādīt tikai uzņēmuma reģistrācijas numuru vai arī fiziskās personas kodu, kā arī izvēlēties grafa veidu!

UZ SAISTĪBU GRAFU

Tāpat kā citi Lursoft pakalpojumi arī jaunizveidotais pakalpojums lietotājam ir pieejams tā pieprasījumu arhīvā, līdz ar to ir iespēja  piemēram, uzraugošajām iestādēm pierādīt, ka tas konkrētā datumā un laikā veicis klienta izpēti un kāds ir bijis saņemtā pakalpojuma saturs. Līdz ar to, jo īpaši  Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektiem, tas palīdz, piemēram, iekšējās kontroles sistēmas atsevišķu procedūru nodrošināšanā.

 

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*