Lursoft news

Kā būtiski samazināt debitoru kavētos maksājumus

2013. gada 4. jūlijs

Reti kurš uzņēmums savā darbībā nav saskāries ar „nemaksātāju” problēmu. Citam tā ir mazāk izteikta, citam tas ir ikdienas darbs, kas prasa pastāvīgus laika un cilvēku resursus. Nesaņemtie maksājumi bieži vien liek pašiem kavēt savus maksājumus, un sākas ķēdes reakcija.

 

Parasti notikumu gaita ir šāda: dažas dienas mēs pacietīgi gaidām un ceram, ka kavētājs tomēr samaksās. Pēc kāda laika jau sākam zvanīt, rakstīt, lūgties, draudēt ar sankcijām u.tml. Kad kavējuma laiks pārsniedz visas robežas, tad pacietības mērs ir pilns, un mēs nododam rēķinu parādu piedziņas kompānijai, kas negarantē parāda atgūšanu, bet iekasē avansu un milzu procentus no atgūtās summas, ja tomēr tas izdevies. Tādējādi esam patērējuši laiku, naudu, kas mums nebija jātērē.

 

Lursoft „Kavēto maksājumu datu bāze” un „Debitora portfelis” ir jauni rīki, kas uzņēmumam ļauj atgūt lielāko daļu no debitoru parādiem, vēl pirms sākt jebkādas darbības ar kavētāju. Tātad nevajag zvanīt, lūgties un draudēt ar sankcijām, nav darbiniekiem lieki jātērē laiks un uzņēmējam nav neplānotu papildus izdevumu. Pietiek ar kavētā rēķina iereģistrēšanu „Kavēto maksājumu datu bāzē” un laicīgu apmaksas saņemšanas fiksēšanu pie iesniegtā rēķina.

 

Jaunās sistēmas būtība ir vienkārša – neviens nevēlas nokļūt publiskā nemaksātāju sarakstā, jo tad būs grūti slēgt izdevīgus darījumus, iegūt partneru uzticību vai labus apmaksas nosacījumus. Tā ir vislielākā motivācija samaksāt savus rēķinus laicīgi.

 

Turklāt šie rīki Uzņēmumiem, kam ir Lursoft Pieslēguma līgums, ir pieejami bez jebkādas papildus maksas – nav jāmaksā papildus par rīku izmantošanu, nav jāmaksā avansā par kavēto rēķinu iesniegšanu un nav jāmaksā nekādi procenti no atgūtajām summām. Viss ir iekļauts Pieslēguma maksā, kuras apmērs paliek nemainīgs.

 

Ir arī padomāts par lietošanas ērtībām un attīstību, proti, „Debitoru portfelī” jau šobrīd uzkrāsies visa informācija par Jūsu ievadītajiem debitoriem, bet jau tuvākajā laikā tas tiks aprīkots ar Monitoringa funkciju, kas automātiski sekos līdzi jūsu portfelī iekļauto uzņēmumu kavētajiem maksājumiem, un laicīgi brīdinās par izmaiņām tajā.

 

Domājams, ka uzņēmumi aktīvi vēlēsies izmēģināt jaunos Lursoft rīkus un novērtēs to efektivitāti. Lai uzzinātu vairāk par „Kavēto maksājumu datu bāzi” un „Debitoru portfeli”, sazinieties ar Lursoft – www.lursoft.lv

 

Pirmajiem 10 dāvināsim 2 ieejas biļetes uz populārās mūzikas un kultūras festivālu Pestivals, kas notiks Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, š.g. 12. un 13. jūlijā.

 

Lai saņemtu sīkāku informāciju, lūdzu, sazinieties ar Lursoft Klientu apklapošanas daļu pa tālruni: (+371) 67844300.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*