Lursoft news

Lursoft aicina uz preses konferenci “Latvijas miljonāru TOP 100”

2012. gada 16. novembris

Otrdien, 20. novembrī plkst. 11.00 viesnīcas FG Royal Hotel (bij. Hotel de Rome) kamīnzālē (Rīgā, Kaļķu iela 28, 7. stāvā pa kreisi) notiks preses konference, kurā ar jauno Latvijas miljonāru TOP 100, kas tapis sadarbībā ar holdingu LNK Group, iepazīstinās tā veidotāji un izdevēji:

– saraksta izveidotājs Lato Lapsa,

– žurnāla Kapitāls izdevējs Mārtiņš Barkāns,

Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa,

– korporatīvo finanšu kompānijas Laika Stars eksperts Jānis Pinnis.

 

Šis ir jau sešpadsmitais Latvijas miljonāru TOP 100, kas tradicionāli tiek veidots sadarbībā ar Lursoft datu bāzēm un korporatīvo finanšu kompāniju Laika Stars, izmantojot Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informāciju. Baltic Screen, Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas veidoto sarakstu decembra numurā ekskluzīvi publicēs biznesa žurnāls Kapitāls.

 

Šogad Latvijas 100 visbagātāko cilvēku sarakstā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu būs vērojamas īpaši nozīmīgas pārmaiņas. Saraksta veidošanas metodika nav mainījusies, taču jaunā Latvijas miljonāru TOP 100 veidošanā ir bijusi virkne jaunievedumu, kuru kopējā nostādne – panākt maksimālu īpašumu novērtējumu precizitāti. Turklāt šogad pirmoreiz papildus Latvijas miljonāru TOP 100 izveidoti arī bagātāko ģimeņu un „savādo miljonāru” saraksti.

 

Līdz ar to nozīmīgas pārmaiņas šogad ir notikušas pat bagātāko cilvēku saraksta pirmajā desmitniekā, taču, kā rāda jaunais Latvijas miljonāru TOP 100, pat ļoti pazīstamu ļaužu „izkrišana” no desmitnieka nav radījusi dramatiskas sekas. „Saraksta apakšējā robeža ir tikai pieci miljoni latu iepriekšējo sešu un septiņu vietā, taču pirmā desmitnieka „kopējā vērtība” gada laikā no 571 miljona latu pieaugusi līdz 621 miljonam,” norāda saraksta veidotāji.

 

„Vērtējot turīgāko personu sarakstu, redzams, ka bagātības spožuma tendences laika gaitā mainās – starp sarakstā nokļuvušajiem ir biežāk sastopami plašākai sabiedrībai mazpazīstami cilvēki, kuriem līdz šim nav bijusi liela publicitāte. Tie raksturojami kā uzņēmēji, kuri prasmīgi darbojas savā lauciņā,” vēl vienu tendenci min Lursoft IT valdes locekle D. Kiopa.

 

 

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*