Lursoft news

Pasniegtas Gazeles balvas, Lursoft speciālbalvu saņem Dd studio

2012. gada 26. septembris

Iepriekšējos gados gazeļu skaits bija ievērojami sarucis, piemēram, 2009. gadā kopējais gazeļu kritērijiem atbilstošo uzņēmumu skaits bija 241, 2010. gadā – 285 uzņēmumi, savukārt 2011. gadā – tie jau ir 440 uzņēmumi. Tradicionāli visplašāk gazeļu sarakstā pārstāvēti Rīgas un Rīgas reģiona uzņēmumi (no 440 uzņēmumiem – 232). Tomēr šogad gazeļu topā liels ir arī Vidzemes reģionu pārstāvošo uzņēmumu skaits – 90 uzņēmumi.

Analizējot šī gada gazeļu sarakstā iekļuvušo uzņēmumu finanšu rādītājus (apgrozījums, peļņa, rentabilitāte) un salīdzinot tos ar iepriekšējiem diviem gadiem, jāsecina, ka straujā izaugsme 2011. gadā parādās arī apgrozījuma un peļņas rādītājos – vidējie rādītāji (uz vienu uzņēmumu) ir ievērojami palielinājušies. Pamazām palielinājies arī vidējais strādājošo skaits gazeļu uzņēmumos. Šie darbības rādītāji apliecina, ka ekonomiskā aktivitāte valstī ir pieaugusi. Tomēr jāatzīmē arī negatīvais – gazeļu sarakstā iekļuvušo uzņēmumu darbības efektivitāte turpina samazināties. Jau pērn vidējā rentabilitāte bija mazāka par 10%, bet šī gada sarakstā tā kritusies vēl vairāk un ir nedaudz virs 7%

SIA Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa: “Šogad Lursoft speciālbalvas saņēmējs ir SIA “Dd studio”, kurš laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam palielinājis apgrozījumu vairāk kā astoņas reizes. Tas paveikts, pateicoties veiksmīgi realizētai vadības politikai, attīstot savu darbību gan vietējā tirgū, gan iesaistoties starptautiskos projektos. Dd studio izraudzījāmies, jo Latvijas uzņēmējdarbības vidē neizdodas pārāk bieži sastapt uzņēmumus, kuri savus panākumus gūst, veidojot augstas kvalitātes dizaina produktus,  tos radot  ar māksliniecisku un radošu pieeju, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. Uzņēmuma biznesa idejas pamatā ir radīt citos prieku, labas sajūtas, pozitīvas emocijas.”

Šī gada uzvarētāji ir:

SuperGazele 2012  – Goldinvest Asset Management

Latgales Gazele 2012 – Zelta zeme

Zemgales Gazele 2012 – AKG Thermotechnik

Kurzemes Gazele 2012 – Brabantia Latvia

Vidzemes Gazele 2012 EFN Nord

Rīgas un Pierīgas Gazele 2012 – Kwintet Production

Gazele 2012  pēc darbinieku skaita pieauguma – Kurzemes finieris

SEB bankas speciālbalva – AJM Wood

Lursoft IT speciālbalva Dd studio

Foto: no db.lv arhīva

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*