Lursoft news

Izraudzīti konkursa “Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” uzvarētāji

2011. gada 14. aprīlis

Vakar, 13.aprīlī, tika apbalvoti konkursa “Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” 2011 uzvarētāji. Konkurss norisinājās jau piekto gadu un šoreiz tika sumināti tie bibliotekāri, kuri bijuši īpaši aktīvi, radoši un veiksmīgi darbā ar bērniem un jauniešiem.

Šogad konkursa “Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” uzvarētāji ir:

  • Kurzemes novadā – Gita Žīgure, Durbes novada Dunalkas pagasta bibliotekāre;
  • Zemgales reģionā – Sarmīte Šlikaite, Vecumnieku pagasta Misas bibliotekāre;
  • Vidzemes reģionā – Dacīte Tomiņa, Barkavas pagasta Stalidzānu bibliotekāre;
  • Latgales reģionā – Anna Griestiņa, Balvu novada Bērzpils bibliotekāre;
  • Rīgas reģionā – Rita Rudzīte, Krimuldas novada Krimuldas bibliotekāre.

Lursoft, konkursa galvenais atbalstītājs, uzvarētājiem bija sarūpējis bibliotekām noderīgas balvas – dāvanu karti jaunu grāmatu iegādei, sēžammaisus bibliotēkas bērnu un jauniešu stūrītim, galda tenisu jauniešu fiziskajām aktivitātēm, multifunkcionālu biroja iekārtu – printeri, kopētāju un skeneri –, mazo bērnu grāmatām paredzētu plauktu un galda spēles skolēniem.

Lursoft valdes locekle Daiga Kiopa: “Lursoft, aktīvi veicot izbraukuma seminārus reģionos un runājot ar bibliotekāriem, ik dienas pārliecinās, ka katra bibliotēkas darbinieka veikums ir neizmērāms un neatsverams. Devums, ko bibliotekāri sniedz savu bibliotēku apmeklētājiem un pagasta iedzīvotājiem, ir milzīgs, jo daudzos pagastos bibliotekārs vienlaikus ir arī kultūras pasākumu organizators un veic arī pagasta avīzes redaktora pienākumus. Bibliotekāru veikums kultūras mantojuma un latviskuma saglabāšanā, izglītošanā ļoti sasaucas arī ar Lursoft darbības mērķiem – izglītot, informēt un dot iespēju saņemt nepieciešamo un svarīgo informāciju.”

Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs

Papildu informācija:

Apbalvos konkursa “Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” uzvarētājus: http://www.lursoft.lv/press/2011/04/12/Apbalvos-konkursa-Pagasta-bibliotekars-Gaismas-nesejs-uzvaretajus

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*