Lursoft news

Jūlija pirmajās divās dienās juridiskā adrese aktualizēta teju 40 tūkstošiem juridisko personu

2021. gada 5. jūlijs

Pēc tam, kad š.g. 1.jūlijā Latvijā tika īstenota Administratīvi teritoriālā reforma, kā rezultātā līdzšinējo 119 pašvaldību vietā Latvijā turpmāk būs 43 vietvaras, Uzņēmumu reģistrs pirmajās divās dienās juridisko adresi aktualizējis teju 40 tūkstošiem juridisko personu, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Jūlija pirmajās divās dienās Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā juridiskā adrese aktualizēta 25,8 tūkstošiem Komercreģistrā reģistrētu personu. Tāpat arī adrese aktualizēta 9,2 tūkstošiem personu, kas ierakstītas Uzņēmumu reģistrā, 4,9 tūkstošiem personu no Biedrību un nodibinājumu reģistra. Papildus iepriekšminētajiem, juridiskās adreses aktualizācija reģistrēta arī vairākām personām citos reģistros, tostarp, Pārstāvniecību, Politisko partiju, Šķīrējtiesu un Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā. Jānorāda, ka izmaiņas juridiskajā adresē š.g. jūlija pirmajos datumos reģistrētas arī 205 publiskajām personām vai iestādēm. 

Lursoft jau ziņoja, ka Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā līdzšinējo 119 pašvaldību vietā no š.g. 1. jūlija Latvijā turpmāk būs 43 pašvaldības. Reforma veikta ar mērķi mazināt pašvaldību nevienlīdzību, veicināt valsts attīstību un iedzīvotāju labklājību. 

Atgādinām, ka uzņēmēju ērtībām Lursoft nodrošina Klientu Portfeļa monitoringu, kas ļauj saņemt paziņojumu gadījumā, ja Uzņēmumu reģistrs veicis uzņēmuma juridiskās adreses aktualizāciju, pamatojoties uz Valsts adrešu reģistra datiem. 

Lai iegūtu papildu informāciju par Lursoft Klientu portfeļa monitoringu iespējām, aicinām sazināties ar savu klientu konsultantu.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*