Blog

Noskaidrots, kurās adresēs reģistrēts vislielākais skaits uzņēmumu un iestāžu

2019. gada 14. februāris

Lursoft pieejams ērti pārlūkojams katalogs, kurā atrodamas visas Valsts adrešu reģistrā reģistrētās adreses. Tepat arī ikviens var iegūt informāciju, kādi uzņēmumi un iestādes kurās adresēs reģistrēti.

Visvairāk uzņēmumi, protams, reģistrēti lielajās pilsētās, taču ir arī atsevišķi izņēmumi. Piemēram, starp visām pašvaldībām Valmiera un Rēzekne pēc uzņēmumu skaita to teritorijā ierindojas vien attiecīgi 14. un 15.vietā. Tām ar lielāku uzņēmumu skaitu pa priekšu aizsteigušies Mārupes, Talsu, Tukuma, Ķekavas, Saldus un Kuldīgas novadi. Savukārt vismazākais uzņēmumu skaits starp pilsētām ir Jēkabpilī. Patlaban pilsētā, kas sevi dēvē par labo pārmaiņu pilsētu, reģistrēti 2 759 uzņēmumi, starp visām Latvijas pašvaldībām to ierindojot 23.vietā.

Interesanti, ka, sarindojot pašvaldības pēc to teritorijā reģistrēto iestāžu skaita, lielās pilsētas izvietojas daudz izkliedētāk. Protams, ievērojams pārsvars ir Rīgā, kur, balstoties uz Lursoft pieejamo informāciju, reģistrētas 525 iestādes. Tikmēr Liepājā, kas ierindojas saraksta otrajā vietā, ir reģistētas 72 iestādes. Trešajā vietā esošajā Rēzeknes novadā reģistrētas 67 publiskas personas un iestādes, bet Rēzeknē – 50.

Lursoft Katalogu sadaļā esošajā Publisko personu un iestāžu katalogā atrodama informācija par visām valsts un pašvaldību iestādēm, kas nav padotas Ministru kabinetam.

Lursoft aprēķinājis, ka deviņās pašvaldībās reģistrētas katrā tikai divas iestādes. To vidū ir, piemēram, Aknīstes, Ciblas, Līgatnes, Ropažu novadi. Tikmēr pēc uzņēmumu skaita neviena no šīm pašvaldībām neatrodas saraksta lejasgalā. Dati rāda, ka vismazāk uzņēmumu patlaban reģistrēts Baltinavas (122) un Mērsraga (130) novadu teritorijās. Šīs ir vienīgās pašvaldības, kuru teritorijā reģistrēti mazāk nekā 200 uzņēmumi.

Dzīvoklī reģistrēti vairāki simti uzņēmumi

Lursoft Adrešu katalogā var redzēt ne tikai to, cik uzņēmumi reģistrēti katrā no pilsētām un novadiem, bet jau padziļinātāk iepazīties ar konkrētās adresēs reģistrētiem uzņēmumiem un iestādēm. Dati dažbrīd ir pārsteidzoši, atklājot, ka vienā dzīvoklī vienlaikus reģistrēti vairāki simti uzņēmumi.

Šajā gadījumā runa ir par Vīlandes ielu 12-3, Rīgā, kur patlaban reģistrēti 528 uzņēmumi. Jāpiemin, ka šī adrese Latvijā ir absolūta rekordiste pēc tajā reģistrēto komersantu skaita. Vairākumam no šiem uzņēmumiem norādīts, ka to pamatdarbība saistīta ar citur nekvalificētu individuālu pakalpojumu sniegšanu, tāpat arī populāri šajā adresē ir uzņēmumi, kuri nodarbojas ar tirgus un sabiedriskās domas izpēti. Šo adresi Rīgas klusajā centrā iecienījuši itāļu uzņēmēji, kuri ir arī daudzo Vīlandes ielā 12-3 reģistrēto uzņēmumu dalībnieki.

Ārpus galvaspilsētas izceļas kāda adrese Cēsīs. Lursoft izpētījis, ka Leona Paegles ielā 19A-41, Cēsīs vienlaikus reģistrēti 106 uzņēmumi. Kas uzņēmums piesaistījis šim daudzdzīvokļu namam Cēsīs? Izpētot šajā adresē reģistrētos uzņēmumus, atklājas, ka tie visi ir ar taksometru pakalpojumiem un pasažieru pārvadājumiem saistīti uzņēmumi. To vidū ir liela daļa ir uzņēmumu, kuru nosaukums iepriekš vai arī patlaban nes vārdu „Borts” un kuri ikdienā strādā ar zīmolu „Baltic Taxi”, jāpiezīmē, ka daļai uzņēmumu patlaban ir uzsākts likvidācijas process.

Lursoft Adrešu katalogā atrodamas ne tikai adreses, kurās reģistrēti uzņēmumi, bet arī iestādes un publiskās personas. Visvairāk iestādes patlaban reģistrētas kādā adresē Kurzemes pilsētā Priekulē, Saules ielā 1. Šeit reģistrēta gan Priekules novada pašvaldība, gan novada pagastu pārvaldes, izglītības iestādes, Priekules novada sociālais dienests un citas iestādes, kas nodrošina pašvaldības darbību. Savukārt galvaspilsētā visvairāk iestādes reģistrētas Rātslaukumā 1 – kopumā 15 iestādes. To vidū ir Rīgas pilsētas pašvaldība, Sporta skola „Arkādija”, Bērnu un jaunatnes sporta skola „Rīdzene”, kā arī vairākas izglītības iestādes.

Dati apkopoti uz 11.02.2019.

 

Papildu informācija:

Publisko personu un iestāžu katalogs: https://iestades.lursoft.lv/

Adrešu katalogs: https://www.lursoft.lv/adresu-katalogs

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*