Lursoft news

Žurnāls “Business Baltic + Lifestyle” izveidojis tiesāšanas līderu topu

2015. gada 17. aprīlis

Kompānija Lursoft ir apkopojusi informāciju par tiesu statistiku, kas parāda tos uzņēmumus, kas visvairāk tiesājas. Atlasē redzams, ka sarakstā absolūto vairākumu sarakstā pārstāv finanšu iestādes – gan bankas un apdrošināšanas sabiedrības, gan nebanku kreditētāji un parādu piedzinēji.

«Eiropas valstu ekonomikas izaugsmes tempu palēlināšanās, salīdzinot, piemēram, ar Ķīnas ekonomiku, jau vairākus gadus Eiropas politiķiem un ekonomistiem liek domāt par risinājumiem, kas stimulētu mūsu reģiona konkurētspēju. Ar kādiem pasākumiem veicināt investīcijas jaunos konkurētspējīgos produktos un pakalpojumos? Kā sekmēt konkurētspējīgas rūpniecības un apkalpojošās nozares attīstīšanu, kas savukārt radītu jaunas darba vietas? Vai valdības, nepārskatot līdzšinējos normatīvajos aktos noteiktās sociālās garantijas un sociālo aizsardzību, kā arī nemainot nodokļu politiku, spēs nodrošināt Eiropas konkurētspēju globālajos tirgos? Šie jautājumi turpinās izskanēt, un atbilžu meklējumi uz tiem ir dienas kārtībā gan šopavasar Rīgā notiekošajā Austrumu partnerības forumā, gan arī ir apskatīti šajā žurnāla numurā,» norāda SIA Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa.

Par ārvalstu tirgus iekarošanās niansēm atklātā intervijā žurnālā stāsta SIA Karavela, kam pieder populārais zīmols Kaija īpašnieki: uzņēmuma vadītājs Andris Bite un mārketinga direktors Jānis Endele. Savukārt sarunā ar Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra ilggadējo vadītāju, Latvijas Lauksaimniecības universitātes asociēto profesori Ingūnu Gulbi atklājas, kāpēc lauksaimniekiem reizēm ir ļoti izdevīgi sūdzēties par laikapstākļiem. Tomēr viņa atzīst, ka Baltijas, Latvijas cilvēki ir apbrīnas vērti, ņemot vērā apstākļus, kādos strādā mūsu uzņēmēji. «Ja tikai viņiem vēl nedaudz īstajā brīdī politiķi, ierēdniecība pieliktu palīdzīgu plecu, viss būtu vēl labāk un savādāk,» izsver I. Gulbe.

Žurnāla rakstus latviešu valodā lasi: www.news.lv/Business-Riga-LV

For more information in English visit: www.businessriga.lv

Дополнительная информация на русском: www.businessriga.lv

Business_Baltic_apr

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*