Lursoft news

Komercķīlu kopējā summa šogad sarukusi gandrīz uz pusi

2010. gada 15. jūlijs

Šogad pirmajā pusgadā reģistrētas 2 211 komercķīlas par kopējo nodrošinātā prasījuma maksimālo summu (maksimālā summa) 4 254,22 milj. latu. Salīdzinot ar 2009.gadu, šogad reģistrēto komercķīlu skaits samazinājies par 184, bet to kopējā summa sarukusi gandrīz uz pusi.

Lielākā maksimālā summa reģistrēta februārī

Lielākā komercķīlu maksimālā summa šogad reģistrēta februārī – 1 484,6 milj. latu, savukārt zemākais punkts bijis maijā, kad kopējā maksimālā summa sastādīja vien 259,46 milj.latu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2004.gada marta.

Reģistrēto komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa

Gan šogad, gan pērn novērojams, ka maksimālā komercķīlu summa pa mēnešiem mēdz būtiski atšķirties. Tā, piemēram, būtisks kritums bijis 2009.gada maijā, kad, salīdzinot ar aprīli, summa sarukusi par 66,40%, savukārt jau jūnijā novērots pieaugums.

Tāpat arī šogad – ja februārī reģistrēta lielākā kopējā maksimālā komercķīlu summa, tad, ik mēnesi samazinoties, maijā tā sarukusi par 82,55% (salīdzinot ar februāri) , taču jau jūnijā reģistrēts pieaugums.

Janvārī reģistrēto komercķīlu skaits lielāks nekā attiecīgajā periodā pirms gada

Lai arī februārī reģistrēta lielākā komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa, tas nenozīmē, ka šajā mēnesī arī reģistrēts lielākais ķīlu skaits. Lursoft apkopotā statistika liecina, ka šogad vidēji ik mēnesi reģistrētas 368 komercķīlas, kas ir par 31 mazāk nekā pērn.

Šogad tikai janvāra mēnesī reģistrēto komercķīlu skaits ir bijis lielāks nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. Pārējos mēnešos to skaits bijis zemāks nekā pērn.

Reģistrēto komercķīlu skaits

Kā komercķīlu priekšmetus reģistrē gan automašīnas, gan ganāmpulkus

Vairāk kā 80% no visiem komercķīlu pieteikumiem adresēti Uzņēmumu reģistra Rīgas nodaļai savukārt no pārējām Latvijas nodaļām priekšplānā izvirzās Valmiera, kur pieteikumu skaits sastāda 5%, kas ir vairāk kā tādās lielākajās pilsētās, kā Daugavpils vai Liepāja.

Komercķīlu pieteikumu skaits sadalījumā par UR nodaļām

Lursoft apkopotā statistika liecina, ka patlaban kā nedzēstas komercķīlas reģistrēti 36 108 transportlīdzekļi un 4 418 traktortehnikas vienības, kā arī 992 dzīvnieku ganāmpulki.

Papildu informācija:

Lursoft Komercķīlu statistikas: http://www.lursoft.lv/lursoft-statistika/Komerckilas

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*