Lursoft news

Žurnāla “Kapitāls” novembra numurā – Vietējā kapitāla uzņēmumu tops

2018. gada 7. novembris

Žurnāla “Kapitāls” 20 gadu svētku numurā publicēts sadarbībā ar Lursoft tapušais Vietējā kapitāla uzņēmumu tops. Tas veidots, lai godinātu Latvijas uzņēmumus, izceļot to ilglaicīgākos vadītājus un dalībniekus.

Žurnāla novembra numurā Lursoft sadarbībā ar žurnālu Kapitāls izvērtējuši vietējā kapitāla uzņēmumus, analizējot to darbības rādītājus un izceļot arī ilggadējos vadītājus. Tieši vadītājam kā personībai ir ir būtiska loma tajā, kāds veidojas katra uzņēmuma attīstības ceļš.

Starp ilggadējiem vadītājiem atrodami tādi vārdi, kas sabiedrībai jau asociējas ar konkrētu uzņēmumu, gadu gaitā vadītāja vārdam cieši saaugot ar pārstāvētā uzņēmuma zīmolu. Piemēram, “Latvijas Mobilais Telefons” un Juris Binde, “Lido” un Gunārs Ķirsons vai “Gemoss” un Ieva Treija.

Vietējā kapitāla uzņēmumu topā žurnālā “Kapitāls” atradīsiet:

  • TOP 100 lielākos vietējā privātā kapitāla uzņēmumus pēc apgrozījuma 2017.gadā;
  • TOP 50 lielākos valsts/ pašvaldību kapitāla uzņēmumus pēc apgrozījuma 2017.gadā;
  • TOP 25 lielākos darba devējus 2017.gadā ar privāto kapitālu;
  • TOP 25 lielākos nodokļu maksātājus 2017.gadā ar privāto kapitālu;
  • TOP 25 lielākos privātā kapitāla uzņēmumus pēc peļņas 2017.gadā;
  • TOP 25 vietējā kapitāla uzņēmumu ilglaicīgākos dalībniekus;
  • TOP 25 ilglaicīgākos vietējā kapitāla uzņēmumu vadītājus.

Lursoft apkopotie dati par Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem ar vietējo privāto kapitālu atklāj, ka pēdējos desmit gados šādu komersantu skaits audzis par 52,64%, tajā pašā laikā šajos uzņēmumos ieguldītā vietējā pamatkapitāla apjoms – pat par 70,88%. Statistikas dati liecina, ka 2017.gada izskaņā Latvijā reģistrēti 138 805 komersanti, kuros ieguldīts vietējais privātais kapitāls kopumā 8,56 miljardu eiro apmērā. Visstraujāk šādu uzņēmumu skaits auga drīz pēc tam, kad tika dota iespēja reģistrēt mazkapitāla SIA.

Žurnāla “Kapitāls” novembra numuru meklē visās lielākajās preses tirdzniecības vietās

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*