Lursoft news

Finanšu analīze – visi nozīmīgākie uzņēmuma saimniecisko darbību raksturojošie rādītāji vienkopus

2018. gada 19. septembris

Balstīt biznesa lēmumus tikai uz atsevišķiem finanšu datiem bez to  pilnvērtīgas analīzes, ir riskants solis. Tāpēc, lai atvieglotu uzņēmēju darbu un ļautu ieekonomēt laiku, Lursoft piedāvā risinājumu – Finanšu analīzi.

Pateicoties Lursoft Finanšu analīzei, visi svarīgākie uzņēmējdarbības rādītāji pieejami vienuviet tikai viena klikšķa attālumā, ļaujot ērti novērtēt interesējošo uzņēmumu darbību, kā arī salīdzināt to ar citiem nozares uzņēmumiem.

Pakalpojums veidots, balstoties uz uzņēmuma gada pārskatos publicēto finanšu informāciju, un ļauj izvērtēt interesējošo uzņēmumu likviditātes, aktivitātes, kapitāla struktūras un ienesīguma rādītājus. Finanšu analīze ir unikāla ar to, ka vienlaikus ļauj salīdzināt izvēlēto uzņēmumu arī ar nozares rādītājiem, sniedzot vēl pārskatāmāku izvērtējumu un situācijas analīzi.

Finanšu analīzē iekļauti 16 uzņēmuma saimniecisko darbību raksturojoši rādītāji, tostarp:

  • likviditātes koeficienti, kas palīdzēs izvērtēt uzņēmuma spēju pildīt īstermiņa finansiālās saistības;
  • aktivitātes analīze ļaus apzināt, cik intensīvi uzņēmums izmanto savus aktīvus;
  • kapitāla struktūras izvērtējums ļaus gūt priekšstatu par to, cik lielas papildu saistības uzņēmums ir spējīgs uzņemties;
  • ienesīguma jeb rentabilitātes novērtējums sniegs ieskatu uzņēmuma darbības efektivitātē.

Tādējādi Finanšu analīze ir neatsverams palīgs ne tikai lai izvērtētu savus potenciālos klientus, piegādātājus un konkurentus, bet arī lai novērtētu sava uzņēmuma vietu nozarē un izaugsmes potenciālu.

Šī iemesla dēļ Lursoft piedāvā uzņēmumu amatpersonām bez maksas saņemt savu vadīto uzņēmumu Finanšu analīzi. Lai saņemtu pakalpojumu, apmeklējiet sadaļu „Mani dati”, kur, pieslēdzoties Lursoft ar savu lietotājvārdu vai arī internetbanku, varat bez maksas iepazīties ar savu uzņēmumu reitingiem un finanšu koeficientiem.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*