Blog

Plāno iegādāties lietotu automašīnu? Trīs padomi, kas palīdzēs izvairīties no krāpnieciskiem gadījumiem

2018. gada 18. septembris

Iegādājoties automašīnu, pircēji visu savu uzmanību velta tam, lai atrastu savām prasībām un finanšu iespējām atbilstošāko spēkratu, nereti aizmirstot, ka pirms dokumentu parakstīšanas un norēķināšanās par savu jauno braucamo tikpat svarīgi ir arī pārliecināties, vai automašīnai nav reģistrēti apgrūtinājumi un vai uzņēmuma autoparkā, no kura vēlaties iegādāties auto, šis spēkrats vispār ir atrodams.

Transportlīdzekļa informācijas pārbaude pirms darījuma noslēgšanas palīdzēs sekmīgi izvairīties no krāpnieciskiem gadījumiem, ietaupīt savu laiku un naudu.

Trīs padomi, kurus vērts ņemt vērā, iegādājoties automašīnu

Pārbaudi automašīnas pamatdatus

Kad esi atradis savu nākamo automašīnu, pirms tērēt laiku tā apskatei klātienē un testa braucieniem, Lursoft esošajā CSDD datu bāzē pārbaudi automašīnas pamatdatus. Izziņa dod iespēju pārliecināties par automašīnas statusu, līdzšinējo īpašnieku skaitu, iepriekšējās reģistrācijas valsti. Tāpat arī ieteicams pievērst uzmanību spēkrata tehniskajam stāvoklim, kas fiksēts pēdējā tehniskajā apskatē, jo tas var sniegt priekšstatu par to, ar kādiem auto tehniskajiem defektiem var nākties sastapties tuvākā nākotnē pēc spēkrata iegādes. Tāpat arī izziņā iespējams iepazīties ar automašīnas odometra rādījumiem, kas parādīs, cik lielus pārbraucienus ik gadu līdzšinējie auto īpašnieki ar to nobraukuši.

Pārliecinies, vai automašīna patiesi ir atrodama konkrētā uzņēmuma autoparkā

Gadījumā, ja spēkratu plānots iegādāties no juridiskas personas, pirms darījuma noslēgšanas pārliecinies, vai konkrētais auto patiesi ir atrodams šī uzņēmuma autoparkā. Tas palīdzēs izvairīties no krāpnieciskiem gadījumiem, kad negodprātīgas personas cenšas pārdot sev nepiederošu automašīnu.

Lai pārbaudītu datus, Lursoft datu bāzē atrodi interesējošo uzņēmumu un sadaļā „Īpašumi” izvēlies opciju „Transportlīdzekļi.” Izziņā varēsi apskatīt informāciju par visiem transportlīdzekļiem, kas atrodami attiecīgā uzņēmuma autoparkā, tostarp, redzēt gan to izlaiduma gadu, marku un modeli, gan valsts reģistrācijas numura zīmi un to, vai juridiskā persona patlaban ir attiecīgā spēkrata īpašnieks vai turētājs. Nepieciešamības gadījumā vari iegūt arī plašāku informāciju jau ar interesējošās automašīnas pamatinformāciju.

Uzzini, vai automašīna nav ieķīlāta

Lursoft esošajā Komercķīlu datu bāzē veicot transportlīdzekļa meklēšanu pēc valsts reģistrācijas vai šasijas numura, ir iespējams uzzināt, vai konkrēto automašīnu pārdevējs jau nav ieķīlājis, kas nozīmē, ka iegādes procesā varētu rasties sarežģījumi.

Komercķīlas izziņā tiek atspoguļota informācija par komercķīlas devēju un ņēmēju, sniegts ieķīlātās mantas apraksts, kā arī publicēts ķīlas reģistrēšanas datums u.c. informācija, kas saistīta ar konkrēto darījumu.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*