Lursoft news

LDDK gada tautsaimnieks 2017 – LMT prezidents Juris Binde

2017. gada 13. novembris

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) svinīgajā ceremonijā tika apbalvoti Latvijas labākie, veiksmīgākie un sociāli atbildīgākie uzņēmumi. Gada tautsaimnieka balvu Valsts prezidents Raimonds Vējonis šogad pasniedza ilggadējam SIA Latvijas Mobilais Telefons valdes priekšsēdētājam Jurim Bindem, kurš ieguva arī speciālbalvu – Ilgtspējīgākais darba devējs 2017.gadā.

Tāpat šogad pirmo reizi tika pasniegta arī speciālbalva, lai godinātu darba devēju, kas savā uzņēmumā veiksmīgi nodrošina atbalstošu attieksmi un karjeras iespējas darbiniekiem virs 50 gadu vecuma. Šo balvu no Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Andra Siliņa saņēma SIA Ventspils nafta termināls. Savukārt par labāko prakšu devēju atzīta – SIA BENU Aptieka Latvia.

“Labākais darba devējs 2017” titula ieguvēji:

Labāko darba devēju reģionos nominēšanas mērķis ir izcelt darba devēju nozīmi un ieguldījumu reģionu un valsts izaugsmē, stimulēt uzņēmējdarbību veicinošas publiskā sektora prakses attīstību visā Latvijā un labās prakses apmaiņu nozarēs.

Jāatzīmē, ka LDDK Gada balvas 2017 ietvaros tika sveikti arī atsaucīgākie un zinošākie partneri pašvaldībās, kuru atbalsts un sadarbība uzņēmumiem ir ļoti svarīga. Par darba devējiem draudzīgāko pašvaldību tika atzīta Ventspils pilsēta.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pasniedza īpašu pateicību – Finanšu ministrijas Goda zīmi LDDK prezidentam Vitālijam Gavrilovam un ģenerāldirektorei Līgai Meņģelsonei par uzņēmēju viedokļa pārstāvēšanu un darba devēju aktīvu iesaisti jaunas nodokļu stratēģijas izstrādē.

LDDK Gada balvas ceremonija pulcēja vienkopus biznesa, sabiedrisko organizāciju, kā arī nozaru politiku un valsts līderus. Tas ir kļuvis par nozīmīgu Latvijas atbildīgāko uzņēmēju godināšanas pasākumu ar mērķi izcelt darba devēju nozīmi un ieguldījumu reģionu izaugsmē, attīstot uzņēmēju un publiskās pārvaldes sociālo dialogu un sadarbību nozaru, reģionālā un nacionālā līmenī. 2017. gadā uz LDDK Gada balvu finālā tika izvirzīti 32 spēcīgākie darba devēji.

“Sakām paldies tiem darba devējiem, kuri ar augstu pienākuma apziņu pret savu darbu un patriotismu pret savu valsti veicina ne tikai uzņēmumu izaugsmi, bet arī Latvijas tautsaimniecības attīstību. Jo vairāk ir izcilu un atbildīgu uzņēmēju, kas ar saviem veiksmes stāstiem iedvesmo citus uzņēmējus sekot viņu piemēram, jo straujāka izaugsme un augstāks labklājības līmenis būs mūsu valstī,” uzsver LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Gada tautsaimnieka balvu 2016. gadā saņēma divas spēcīgas personības – SIA Mikrotīkls priekšsēdētājs Džons Martins Talijs un valdes loceklis Arnis Riekstiņš, 2015. gadā – industriālā koncerna UPB holdings padomes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns, savukārt 2014. gadā tradīciju iesāka ilggadējais AS Latvijas Finieris vadītājs Juris Biķis.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*