Lursoft news

Komercķīlu reģistra monitorings – lakmusa papīrs uzņēmumu nākotnes plānu izvērtēšanai

2017. gada 19. maijs

Klientu Portfelis ir mūsdienīgs risinājums, kas ļauj monitorēt notikumus pēc vairāk nekā 150 dažādiem kritērijiem. Pateicoties Klientu Portfelim, vienmēr būsiet informēti par izmaiņām interesējošo personu un uzņēmumu statusā.

Viens no šādiem monitoringa veidiem, kas ļauj sekot līdzi savu klientu, partneru un arī konkurentu gaitām, ir Komercķīlu reģistra monitorings.

Pateicoties tam, varat uzzināt, ja:

  • reģistrēta jauna, dzēsta, grozīta, pārjaunota vai cedēta komercķīla;
  • reģistrēta komercķīlas tiesību izlietošana;
  • pagarināts komercķīlas termiņš;
  • līdz komercķīlas termiņa notecēšanai atlicis mazāk nekā mēnesis.

Jānorāda, ka komercķīla kalpo par sava veida lakmusa papīru, lai spriestu par savu klientu, parteru un konkurentu attīstības iecerēm un finansiālo situāciju. Vienlaikus, pateicoties komercķīlu informācijai, varat spriest par personu saistībām, to apjomu, kas ļaus daudz vienkāršāk izvērtēt nākotnes sadarbības iespējas. Lielākais ieguvums, piesakoties Komercķīlu reģistra monitoringam, pavisam noteikti ir iespēja operatīvi reaģēt un pieņemt savlaicīgus lēmumus nākotnes potenciālo risku samazināšanai gadījumos, ja Jūsu klienti reģistrējuši komercķīlas.

Lursoft pētījumi liecina, ka ik gadu tiek reģistrēti vairāki tūkstoši jaunu komercķīlu vairāk nekā desmit miljardu eiro vērtībā, tāpēc Klientu Portfeļa monitorings ir piemērots risinājums, lai ērti sekotu līdzi sev svarīgajai informācijai, nepalaižot garām izmaiņas, kas nākotnē varētu atsaukties uz Jūsu uzņēmuma darbību.

Lursoft dati rāda, ka pēc četru gadu pārtraukuma 2016. gads nesis pozitīvas izmaiņas reģistrēto komercķīlu skaita ziņā. Lursoft statistikas dati liecina, ka pagājušajā gadā reģistrēto ķīlu skaits palielinājies par 14,89%. Kopumā 2016.gadā reģistrētas 4 452 komercķīlas 14,62 miljardu eiro vērtībā. Salīdzinot ar 2015.gadu, neskatoties uz komercķīlu skaita pieaugumu, ķīlu kopējā prasījuma summa sarukusi par 4,03 miljardiem eiro jeb 21,61%. Šā gada pirmajos mēnešos reģistrētas  1765 komercķīlas 4,20 miljardu eiro vērtībā.

komerckilas

 

Lai uzzinātu vairāk par Klientu Portfeļa Komercķīlu reģistra monitoringu, aicinām sazināties ar savu klientu konsultantu vai Klientu apkalpošanas daļu zvanot pa tālruni 67844300 vai rakstot uz info@lursoft.lv.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*