Blog

Juridiskās adreses noma – bizness apķērīgajiem

2016. gada 24. marts

apķērīgākās personas steidz savā labā izmantot prasību uzņēmumiem iesniegt īpašuma īpašnieka piekrišanu par uzņēmuma reģistrēšanu viņam piederošā īpašuma adresē. Lursoft veiktais pētījums parāda, ka izmanīgākie „uzņēmēji” pat sagatavojuši vairāku līmeņu piedāvājumus tiem, kuri tīko pēc jaunas juridiskās adreses. Mazākās summas (vidēji 10 – 15 EUR mēnesī) tiek prasītas no tiem uzņēmējiem, kuriem nav būtiski saņemt tiem adresēto korespondenci, savukārt gadījumos, ja topošais uzņēmējs tomēr vēlas saņemt sev sūtītās vēstules, ik mēnesi nāksies šķirties no prāvākas naudas summas. Pētījums atklāj, ka čaklākie juridisko adrešu nomas darboņi pat izstrādājuši tādus bonusus, kā saņemtās korespondences elektroniskās kopijas nosūtīšana adreses nomniekam, kā arī sms paziņojumu nosūtīšana gadījumā, ja saņemta jauna vēstule, kas kopumā rada iespaidu par ļoti labi atstrādātu biznesa formulu.

Eksperimenta ietvaros Lursoft sazinājās ar diviem juridiskās adreses nomas pakalpojumu piedāvātājiem, kuri savus sludinājumus publicējuši populārajā sludinājumu portālā ss.lv. Pēc e-pasta nosūtīšanas atbildi no pirmā „pakalpojuma sniedzēja” saņēmām jau nepilnu piecpadsmit minūšu laikā.

Atbildes vēstulē saņemām informāciju, ka juridiskās adreses reģistrēšanai no mums tiek sagaidīts SIA nosaukums un personas vārds, uzvārds, kura parakstīs līgumu. Apmaksa par darījumu notiekot skaidrā naudā, savukārt, uz jautājumu, kas notiks ar uzņēmumam sūtīto korespondenci, saņemam skaidrojumu, ka gadījumā, ja izvēlamies lētāko darījumu (150 EUR gadā), uzņēmumam adresētās vēstules vienkārši tiks izmestas, savukārt, ja maksāsim par 50 EUR gadā vairāk, tiksim informēti par katru saņemto vēstuli un tā tiks atdota mums. Tiesa, uz īpaši ekskluzīvām adresēm par šādu summu gadā mūsu uzņēmums nevar cerēt – mums tiek piedāvāts reģistrēt uzņēmumu vienā no diviem dzīvokļiem. Viens no tiem atrodas Grīziņkalnā, bet otrs – kādā piecstāvu namā netālu no Rīgas Stradiņa universitātes. Pēdējā no abām adresēm, kā rāda Lursoft dati, patlaban reģistrēti četri uzņēmumi, katrs no tiem pieder citai personai.

Otrs uzrunātais juridiskās adreses nomas pakalpojumu sniedzējs piedāvā triju līmeņu pakalpojumu. Proti, maksājot 14 EUR mēnesī, netiek nodrošināta uzņēmuma korespondences saņemšana, par 19 EUR mēnesī iespējams saņemt arī adresē reģistrētajam uzņēmumam atsūtītās vēstules, savukārt, ik mēnesi maksājot 69 eiro, tiek piedāvāts saņemt ne tikai korespondenci, bet arī grāmatvedības pakalpojumus. Vaicāts par juridiskajām adresēm, kuras tiek piedāvātas nomai, persona, kura izvietojusi sludinājumu portālā ss.lv, piedāvā uzņēmumu reģistrēt kādā namā Brīvības gatvē, piebilstot, ka drīzumā nomai tiks piedāvātas arī citas adreses. Jānorāda, ka patlaban uzņēmuma reģistrācijai piedāvātajā adresē reģistrēti jau 52 uzņēmumi.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*