Lursoft news

Pasniegtas LDDK Gada balvas

2015. gada 13. novembris

Jau otro reizi pasniegta Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Gada balva labākajiem darba devējiem un viņus atbalstošajām institūcijām visā Latvijā. 

Uzrunājot LDDK Gada tautsaimnieka balvas ieguvēju un citus laureātus, Valsts prezidents Raimonds Vējonis teica: «Darbs ir tā saikne, kas vieno darba devējus, darba ņēmējus un valsti. Liela māka ir darbu darīt, vēl lielāka – darbu radīt. Te vajadzīgas zināšanas, uzņēmība, liela drosme un uzdrīkstēšanās. Mēs Latvijā varam lepoties ar jums – ar uzņēmīgiem, talantīgiem, spējīgiem cilvēkiem, kuru zināšanas, pieredze un centība, izveidojot spēcīgus uzņēmumus, palīdz arī radīt darbavietas. Tas dod neatsveramu ieguldījumu mūsu tautsaimniecībā un arī valsts atpazīstamībā pasaulē. Tāpēc aicinu jūs iesaistīties Latvijas simtgades svētku veidošanā un ceru, ka tas palīdzēs ne tikai kopīgā darbā sapost un cienīgi parādīt mūsu valsti pasaulei, bet arī likt pamatus attīstībai nākamajā simtgadē.»

Īpašo Gada tautsaimnieka balvu par nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības vides attīstībā ieguva uzņēmējs, UPB koncerna Padomes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns.
LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: «Kaut šādas atziņas var gūt tikai ar laika distanci, esmu pārliecināta, ka gan pagājušā Gada tautsaimnieka balvas laureāta Jura Biķa, gan tagad arī Ulda Pīlēna, bet nākamajos gados – vēl citu tautsaimnieku vārdi būs tā kvalitātes zīme, ar kuru nākotnē mūsu pēctečiem saistīsies Latvijas uzplaukums.»

Liela māka ir darbu darīt,
vēl lielāka – darbu radīt.

LDDK Gada balvu kā labākais darba devējs Latvijā šogad saņēma Rimi Latvia – uzņēmums, kurš nodarbina vairāk nekā 5000 darbinieku un īpašas pūles velta darba vides, profesionālās izaugsmes un darbinieku labklājības jautājumiem. Tostarp līdzās publiski plašāk redzamajām aktivitātēm Rimi Latvia dod iespēju īpašas programmas ietvaros ikvienam veikala darbiniekam gada laikā kļūt par vadītāju, ikdienas darba procesos arvien plašāk ievieš ērtas mobilās aplikācijas, bet sadarbībā ar kustību Go Beyond nesavtīgi izstrādājis vadlīnijas cilvēku ar īpašām vajadzībām nodarbināšanai, kuras aicināts izmantot ikviens Latvijas uzņēmums.

Reģionu griezumā labākā darba devēja balvas saņēma:
Latgalē – Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Verems, kurš mantojis labākos sava mātes uzņēmuma, Latvijas Finiera darbības principus darba vides jomā, papildinot tos ar ne tikai Latvijā, bet pasaulē unikālas bērza saplākšņa produkcijas ražošanu.
VidzemēAS Smiltenes piens, kurš nesen atzīmējis 100 gadu jubileju, bet, par spīti tam, iet laikam pa priekšu, sadarbībā ar zinātniekiem radot jaunus, piensaimniecības nozarē unikālus produktus.
KurzemēSIA Krauzers, kurš, strādājot kokapstrādes nozarē, ieviesis savā ikdienas biznesa praksē gan apkārtējo vidi saudzējošas tehnoloģijas, gan ilgtermiņā atbildīgu pieeju sadarbībai ar partneriem un piegādātājiem.
ZemgalēAS Balticovo, kurš, būdams līderis olu ražošanas nozarē, nepārtraukti meklē jaunas, inovatīvas produktu nišas gan mājsaimniecību, gan pārtikas rūpniecības vajadzībām.
Rīgas reģionā – AS Olainfarm, kurš ne tikai spēj radīt jaunus medikamentus un iekarot ārvalstu tirgus visās pasaules malās, bet arī iejūtīgi rūpēties par saviem darbiniekiem un novada nākotni.
Rīgā – IT uzņēmums Atea Global Services, kura 300 darbinieki, strādājot Rīgas birojā, apkalpo virkni Ziemeļvalstu tirgu. Uzņēmums gan aktīvi rūpējas par jauno IT profesionāļu paaudzi, nodrošinot nepieciešamo apmācību pat cilvēkiem bez pieredzes.

1673158_ORIGINAL_1447402660.jpg

Saskaņā ar SIA Lursoft sniegto informāciju apbalvoto uzņēmumu kopējais apgrozījums 2014. gadā bija gandrīz viens miljards eiro, kas ir ap 4% no visas Latvijas IKP.
LDDK Gada balvas 2015 žūrijas atzinība labāko darba devēju izvērtējumā izteikta arī AS Preiļu siers (Latgales reģionā) un VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija (Latvijas mērogā).

LDDK Gada balva tiek izvērtēta arī darba devējiem draudzīgākās valsts iestādes un pašvaldības nominācijās. Par īpašu atbalstu uzņēmējiem un efektīvu sadarbību ar reģiona darba devēju organizāciju darba devējiem draudzīgākās pašvaldības titulu saņēma Cēsu novada dome, bet atzinību par aktīvi uzsāktu darbu uzņēmējdarbības veicināšanāPļaviņu novada pašvaldība.

Savukārt, ņemot vērā šī gada nesekmīgo dialogu ar valdību nākamā gada budžeta veidošanas procesā, LDDK Gada balvu darba devējiem draudzīgākajai valsts institūcijai šogad nolemts nepiešķirt. LDDK Prezidents Vitālijs Gavrilovs, to pamatojot, uzsvēra: «Pirmo reizi vismaz pēdējos 20 gados piedzīvojām situāciju, kad sociālie partneri vienā balsī teic, ka valdības iecerētais kurss budžeta veidošanas procesā aizvedīs mūs nepareizā, ar valsts stratēģiskajiem mērķiem nesaskaņotā virzienā, bet – sociālo partneru iebildumi un konstruktīvie priekšlikumi netiek ņemti vērā. Gada balvai izvirzītās valsts iestādes ne pie kā nav vainīgas, jo pilda politiķu pieņemtos lēmumus un valdības akceptēto politiku. Tomēr nevaram nepaust savu nostāju par šī gada sadarbību ar politikas veidotājiem. Tādēļ nevienam nepasniegtā balva šajā nominācijā paliek kā atgādinājums ikvienam, ka sociālajam dialogam jābūt stipram kā vārdos, tā arī darbos.»

Fotogalerija šeit. / Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*