Blog

Lattelecom. Apgrozījums sarūk, peļņa pieaug

2015. gada 12. oktobris

Telekomunikāciju uzņēmums SIA Lattelecom 2014. gadā nopelnījis 30,3 miljonus eiro, kas ir neliels pieaugums, salīdzinot ar 2013. gadu (30,2 milj. Eur), apgrozījums bijis 165,4 miljoni eiro (2013.g. – 165,6 milj. Eur).

Kā teikts Lattelecom vadības ziņojumā, aizvadītā gada panākumus noteikusi veiksmīga attīstības stratēģija – tā ļāvusi uzņēmumam par 100 miljoniem eiro jeb 32% kāpināt uzņēmuma vērtību, salīdzinot ar 2013. gadu.

2015. gadā uzņēmums plāno darbu pie klientu apkalpošanas uzlabošanas un uzņēmuma tirgus daļas noturēšanas. Viena no uzņēmuma nākotnes prioritātēm – datu centru un starptautisko datu pārraides pakalpojumu nodrošināšana ārvalstu klientiem.

Šobrīd, pēc WorkingDay pētījumiem Latteleceom tiek uzskatīts par otru iekārojamāko darba devēju Latvijā, piekāpjoties vien energoapgādes kompānijai Latvenergo.

Lattelecom piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Kopš augusta uzņēmums ienācis arī TV satura veidošanas tirgū, izveidojot televīzijas kanālu 360TV.

Uzņēmuma komercdirektore Kerli Gabriloviča, vērtējot aizvadīto gadu rezultātus, uzsvēr, ka Latvijā ir viens no ātrākajiem un labākajiem internetiem pasaulē. Latvija ir viens no Eiropas līderiem gan pēc vidējā interneta ātruma, gan vērtējot mājsaimniecību īpatsvaru ar optiskā interneta pieslēgumu. Lielā mērā tas ir Lattelecom nopelns, kas panākts, pateicoties investīcijām daudzu gadu garumā. Sākotnēji Lattelecom bija līderis tikai balss sakaru pakalpojumos, tagad – arī interneta pakalpojumu tirgū un digitālās televīzijas jomā. Būtiski – WiFi pieejams visā visā Latvijā, nodrošinot kopumā vairāk nekā 4500 WiFi punktus.

Lieliskus rezultātus uzņēmums uzrāda arī optisko kabeļu tīkla izplatības jomā – vairāk nekā 490 tūkstošiem mājsaimniecību Latvijā optiskais tīkls ir pieejams līdz pat mājai. Savukārt 2015. gada aprīlī Lattelecom uzsāktā vērienīgā interneta tīkla modernizācija jau vairāk nekā 165 tūkstošos jeb katrā piektajā Latvijas mājsaimniecībā nodrošinājusi līdz pat 10 reizēm ātrāku internetu.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*