Lursoft news

Debitoru portfelis palīdz sekmīgāk atgūt klientu kavētos maksājumus

2015. gada 15. jūnijs

Lai gan sen zināmais teiciens „Vīrs un vārds” liek ticēt, ka biznesā valda godprātība un darījumi tiek slēgti bez slēptiem nodomiem, realitātē diemžēl nereti nākas saskarties ar pretēju situāciju. Tā, piemēram, negodprātīgie uzņēmēji, zem parādu sloga nogremdējot vienu uzņēmumu, steidz dibināt nākamo, lai turpinātu darboties, vienlaikus uzkrājot jaunus parādus.

Aktualizējoties šādai problēmai, godīgie uzņēmēji nonāk sarežģītas izvēles priekšā, cenšoties pieņemt pareizāko lēmumu, kā pasargāt savu uzņēmumu no darījumu noslēgšanas ar negodprātīgiem komersantiem.

Lai gan pieredze rāda, ka lielākoties uzņēmēji paļaujas uz savu darījuma partneru godaprātu, cerot, ka visi rēķini tiks samaksāti savlaicīgi un nenāksies cīnīties par debitoru parādu atgūšanu, realitāte bieži vien izvēršas pretēja, un uzņēmējiem jārod atbildes uz jautājumu, ko iesākt ar uzkrātajiem debitoru parādiem?

Pētījumi liecina, ka nereti uzņēmēji, uzskatot, ka parādu atgūšana ir dārgs un ilglaicīgs process, izvēlās debitoru parādus norakstīt, tādējādi radot savam uzņēmumam zaudējumus, jo „iesaldētos” līdzekļus pēc to atgūšanas citkārt varētu ieguldīt uzņēmuma tālākajā attīstībā. Jānorāda, ka daļa uzņēmēju jau ir novērtējuši Lursoft pakalpojumu Debitoru portfelis, kas ļauj bez augstām finansiālajām izmaksām sasniegt labus rezultātus debitoru parādu atgūšanā.

Debitoru Portfelis sniedz iespēju kreditoriem paziņot par to nenokārtotajām saistībām vēl pirms to nodošanas parādu piedziņai, un, kā apliecina līdzšinējā uzņēmēju pieredze, no visiem Debitoru portfelī reģistrētajiem kavētajiem maksājumiem tiek apmaksāti vairāk nekā 60% rēķinu.

Debitoru Portfeļa priekšrocības novērtējis arī SIA Iecavnieks & Co, kura pārstāve Ilze Lībiete norāda, ka iepriekš klienti atzinuši neizpildītās saistības, taču nav pildījuši solījumus veikt to apmaksu. „Nosūtot Debitoru Portfeļa vēstuli, dažu dienu laikā klients deva ziņu un apmaksāja savu parādu,” skaidro SIA Iecavnieks & Co pārstāve, norādot, ka Debitoru Portfelis ir labi strādājoša metode, kas rada papildu iespējas darbā ar debitoriem.

Jāpiebilst, ka izvairīties no debitoru parādiem var jau savlaicīgi, vēl pirms darījuma noslēgšanas pārbaudot informāciju par potenciālo partneri Kavēto maksājumu datu bāzē. Datu bāzē atrodamā informācija ļauj pārbaudīt, vai interesējošais uzņēmums jau iepriekš ir kavējis rēķinu apmaksu, kas ļaus pieņemt izsvērtākus lēmumus un, iespējams, izvairīties no zaudējumiem nākotnē.

Uz Debitoru portfeli

 

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*