Lursoft news

Strauji tuvojas gada pārskatu iesniegšanas termiņš

2015. gada 28. aprīlis

Lursoft atgādina, ka straujiem soļiem tuvojas gada pārskatu iesniegšanas termiņš – 30.aprīlis.

Gada pārskatu likuma 66.pants nosaka, ka uzņēmumiem ne vēlāk kā mēnesi pēc gada pārskata apstiprināšanas un ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc pārskata gada beigām, Valsts ieņēmumu dienestā jāiesniedz gada pārskats. Izņēmums ir uzņēmumi, kuru bilances kopsumma pārsniedz 1,4 milj.EUR,  neto apgrozījums 3,4 milj.EUR, bet vidējais darbinieku skaits pārskata gadā bijis vismaz 250 (jāpārsniedz vismaz divus no šiem kritērijiem), kā arī uzņēmumi, kas ir koncerna mātes sabiedrības, kuras sagatavo konsolidēto gada pārskatu. Šiem uzņēmumiem pārskati par finanšu gadu jāiesniedz ne vēlāk kā septiņus mēnešus pēc pārskata gada beigām, proti, līdz 31.jūlijam.

Pirmie apkopotie dati, kuros analizēti 42,7 tūkstoši iesniegtie gada pārskati, rāda, ka 2014.gadā šo uzņēmumu kopējo apgrozījumu veidojuši 12,157 miljardi eiro, kas nozīmē, ka viena uzņēmuma apgrozījums aizvadītajā gadā bijis vidēji 284,267 tūkst.EUR, savukārt viena uzņēmuma vidējā peļņa – 11,561 tūkst.EUR.

Salīdzinot pirmos 2014.gada finanšu rādītājus ar 2013.gada rezultātiem, jānorāda, ka šogad uzņēmumi savus finanšu pārskatus iesnieguši nedaudz aktīvāk. Pēc Lursoft apkopotās informācijas, pērn līdz 28.aprīlim pārskatus par 2013.gadu bija iesnieguši 37 tūkstoši uzņēmumi, kamēr šogad pārskatus par 2014.gadu – jau 42,7 tūkstoši.

Vērtējot pirmo iesniegto gada pārskatu rezultātus, jāteic, ka 2014.gadā uzņēmumu vidējais apgrozījums bijis par 7,7% augstāks nekā 2013.gadā, tiesa gan, vidējā peļņa uz vienu uzņēmumu aizvadītajā gadā bijusi par 15,2% zemāka nekā 2013.gadā.

Jāpiebilst, ka patlaban apkopoti dati par aptuveni 44% uzņēmumu, kuri ik gadu iesniedz savus finanšu pārskatus, tādēļ, tuvojoties pārskatu iesniegšanas beigu termiņam, minētie rezultāti vēl ievērojami mainīsies.

Papildu informācija

Gada pārskatu datu bāze: https://www.lursoft.lv/lv/gada-parskati

Statistika par iesniegtajiem gada pārskatiem: http://www.lursoft.lv/lursoft-statistika/Gada-parskati

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*