Lursoft news

Žurnāls “Business Riga” prezentē Baltijas uzņēmumu TOP 100

2015. gada 8. janvāris

Lursoft, sadarbojoties ar kaimiņvalstu laikrakstiem – igauņu Äripäev un lietuviešu Verslo žinios, jau otro gadu pēc kārtas apkopojis lielākos Baltijas uzņēmumus.
«Baltijas uzņēmumu TOP 100, ko jau otro gadu veido Lursoft, apstiprina pozitīvās tendences, kā dēļ arī esam viens no straujāk augošajiem reģioniem Eiropas Savienībā. Tai pat laikā, nedaudz koķetējot ar uzņēmējdarbības smagsvariem, ir jāatceras, ka, piemēram, Latvijā ap 70% ir mikro un mazie uzņēmumi. Un, lai arī to finanšu rādītāji nav tik iespaidīgi kā lielajiem uzņēmumiem, mazie uzņēmumi ir jebkuras valsts ekonomikas balsts,» atgādina SIA Lursoft IT valdes priekšsēdētāja Iluta Riekstiņa.

Kopš 2009. gada, ko Baltijas valstīs var uzskatīt par krīzes kritiskāko punktu, IKP uz vienu iedzīvotāju ir ievērojami kāpis. Piemēram, Lietuvā šis rādītājs pēdējos piecos gados ir audzis par 40%, Latvijā – par 36%, Igaunijā – par 26%. Turklāt 2013. gads ir bijis ievērojams arī ar to, ka pirmo reizi Baltijas valstu vēsturē Lietuva ir izvirzījusies līderpozīcijā pēc IKP uz vienu iedzīvotāju, sasniedzot 19,1 tūkstoti eiro. Līdz šim uzvarētāja lauri piederēja Igaunijai. Tai pat laikā jāņem vērā, ka tādās valstīs kā Lielbritānija, Vācija, Zviedrija u.c., ko ir iecienījuši emigranti, IKP uz vienu iedzīvotāji ir gandrīz divas reizes lielāks nekā Baltijā. Baltijas valstīm izaugsme ir nepieciešama arī šajos sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos.

«2015. gads atnesīs pārmaiņas. Esam priecīgi sveikt kaimiņvalsti Lietuvu, kas no gada sākuma ir pievienojusies eirozonai. Tagad, kad visas trīs Baltijas valstis, ir piepildījušas sen lolotus mērķus par dziļāku integrāciju Eiropā, gan pievienojoties Savienībai, gan pieņemot tās monetāro sistēmu, priekšā stāv jauni izaicinājumu. Te paredzams skrupulozs darbs bez skaļiem lozungiem un virsrakstiem presē,» vērtē I. Riekstiņa.

Swedbank vecākā ekonomiste Lija Strašuna papildina: «Attīstība Krievijā pašlaik ir galvenais risks Baltijas jūras reģiona izaugsmei. Turpmāk ir sagaidāma neliela izaugsme, kas ir saistīta ar ģeopolitiskajiem riskiem, vāju iekšējo pieprasījumu, demogrāfiskajām tendencēm – iedzīvotāju skaita samazināšanos un novecošanu. Izaugsmi veidos ražīguma kāpums, kam nepieciešamas investīcijas.»

Žurnāla rakstus latviešu valodā meklē Laikrakstu bibliotēkā News.lv: http://news.lv/Business-Riga-LV/2014/12/29

Jaunākā un arhīva numuru raksti angļu un krievu valodās: http://news.lv/Business-Riga-EN-RU/2014/12/29

Business Riga

For more information in English visit: www.businessriga.lv

Дополнительная информация на русском: www.businessriga.lv

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*