Lursoft news

Prezentēts jaunais Miljonāru tops

2014. gada 21. novembris

Tuvojoties 2014.gada nogalei, žurnāla Kapitāls decembra numurā publicēts jaunākais TOP miljonāru saraksts.

Žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, Lursoft un korporatīvo finanšu kompānijas Laika stars pētījums parāda, ka jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksta pirmajās vietās ierindojušies AS ABLV īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis. Kā skaidro Lursoft valdes locekle Daiga Kiopa, gan pērnā gada ABLV un Rietumu bankas finanšu rezultāti, gan uzņēmumu publiskotie peļņas dati par 2014.gada 1.pusgadu ļauj prognozēt, ka miljonāru TOP pirmo četrinieku Oļegu Fiļu, Ernestu Berni, Leonīdu Esterkinu un Arkādiju Suhorenko arī nākamgad nevienam neizdosies apsteigt.

Gada laikā miljonāru sarakstu papildinājuši arī jauni vārdi – būvniecības nozares pārstāvis Mārcis Martinsons, kura īpašumu vērtība aplēsta 31 miljona eiro apmērā, kā arī holdingkompānijas SIA Bonus Holdings īpašnieks Gatis Bumbieris, kura īpašumi novērtēti ar 23 miljoniem eiro. Miljonāru sarakstā atgriezies arī ceļu būves uzņēmuma A.C.B. īpašnieks Valdis Lejnieks, kura īpašumu vērtība aplēsta 21 miljona eiro apmērā.

Par Latvijas bagātāko ģimeni pērn atzīta Lembergu ģimene.

D. Kiopa: „Apkopojot TOP 100 turīgāko personu kopējo bagātību, redzams, ka šajā gadā tā pārsniedz 2,8 miljardus eiro. Svarīgi atzīmēt, ka gandrīz puse no kopējās summas, precīzāk, 1,37 miljardus eiro, nopelnījušas miljonāru TOP 10 esošās personas.”

Šogad sarakstā iekļuvušie uzņēmēji pārstāv plašu nozaru spektru – banku sektoru, būvniecības sfēru, farmāciju, lauksaimniecības jomu, tirdzniecību, mežizstrādi, arī nekustamo īpašumu apsaimniekošanu.

Miljonāru TOP

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*