Lursoft news

Latvijas Avīze: Seniori “redz lauku” un spēj pārsteigt

2014. gada 28. jūlijs

“Lursoft” uzņēmīgo un gados cienījamāko (pēc 80) senioru sarakstā atrodami ne tikai biznesā, bet arī sabiedriskajā dzīvē aktīvi cilvēki, piemēram, SIA “Saturns” vadītājs Edgars Egons Eiduks ir bijušais biedrības “Valmieras pilsētas pensionārs” valdes priekšsēdētājs.

Savukārt Priekulē par ieguldījumu pašvaldības attīstībā ticis godināts SIA “Pansija Mūsmājas” īpašnieks Zigurds Barbins. Dažos uzņēmumos, kur vadītāji ir seniori, ir izdotas prokūras uz jaunākiem pēc vecuma cilvēkiem, kas nozīmē, ka reāli uzņēmumus vada prokūristi, piemēram, Valentīna Dimante no “Teka Net” izdevusi prokūru.

“CVO Recruitment Latvia” vadītāja, vadošā konsultante Jūlija Lobanovska norāda, ka vērtību nesēji uzņēmumos pamatā ir seniori un jaunākās paaudzes vadītāji. Tā kā viņai ir bijusi izdevība sadarboties ar visu paaudžu vadītājiem, iespējams izkristalizēt kopīgo un atšķirīgo: “Seniori parasti ievēro stingru hierarhiju un savās organizācijās nelabprāt maina ierasto kartību un lomas. Šo vadītāju stiprā puse noteikti ir labi attīstītā stratēģiskā domāšana, viņu bagātā pieredze un “biezā āda”, jo pārdzīvoti dažādi pārmaiņu laiki; viņi spēj novērtēt iespējamos riskus un labi pārredz spēles laukumu. Piesaistot jaunus darbiniekus, šie vadītāji bieži izmanto savu kontaktu loku un meklē savējos. Lai iegūtu šo vadītāju uzticību, atkal un atkal jāpierāda sava profesionalitāte un lojalitāte”.

Lasīt visu rakstu: http://news.lv/Latvijas_Avize/2014/07/28/seniori-redz-lauku-un-spej-parsteigt

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*