Lursoft news

Latvijas uzņēmumiem un citām UR reģistrētām juridiskām personām atkārtoti piešķirs SEPA identifikatorus

2014. gada 25. februāris

Vienotās eiro maksājumu telpas (SEPA) identifikators ir identifikācijas numurs, kas ļauj atpazīt saņēmēju SEPA tiešā debeta izpildes procesā.

SEPA tiešā debeta maksājumi ir tādi maksājumi, kuros pakalpojuma vai preces saņēmējs piekrīt, ka viņa banka maksājumu veic automātiski pēc maksājuma saņēmēja pieprasījuma. Šādus maksājumus var īstenot visā SEPA telpā. SEPA tiešā debeta maksājumu ieviešanai SEPA telpā izstrādāts saņēmēja identifikators kā uzņēmuma papildu numurs, kas Eiropā ļautu atpazīt tiešā debeta maksājumu visā apstrādes procesā.

Identifikators ir obligāts rekvizīts SEPA tiešā debeta maksājumos, lai tiešā debeta maksājumu saņēmējs – uzņēmums – varētu vienoties par šī maksājuma instrumenta izmantošanu ar savu pakalpojumu vai preču saņēmējiem un savu banku un lai maksātāja banka varētu izpildīt maksājumu.

Atkārtota SEPA saņēmēja identifikatoru piešķiršana nepieciešama, jo precizēta tajā ietvertā kontrolcipara aprēķināšanas kārtība. Ņemot vērā, ka Latvijā šis identifikators ir daļa no juridiskas personas obligātajiem rekvizītiem, tad identifikatorus UR atkārtoti publicēs izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Latvijas Bankas koordinētā Latvijas Nacionālā SEPA darba grupa 2014. gada 24. februārī precizēja SEPA identifikatora struktūras kontrolcipara aprēķināšanas kārtību Latvijā atbilstoši Eiropas Maksājumu padomes prasībām. Šīs pārmaiņas neietekmēs un neradīs izdevumus uzņēmumiem un citām juridiskām personām, kam identifikatori tika piešķirti. SEPA tiešā debeta darījumi ir jauns maksājumu instruments, un Latvijā uzņēmumi šobrīd to neizmanto.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*