Lursoft news

Lati mazajam biznesam!

2013. gada 15. novembris

Latvijas ir pirmā Eiropas valsts, kurā pārņemta Amerikas iniciatīva „Small business Saturday”.

Iniciatīvas organizatori aicina ikvienu iedzīvotāju ikvienā no Latvijas pilsētām 16.novembrī no rīta ieskaties kartē: www.mazabiznesadiena.lv/karte, atrast sev tuvāko un interesantāko mazo biznesu, kurš piedāvā satikties tieši ar Tevi, un dodies ciemos! Savu pirkumu vai mazo biznesu var nofotografēt un ievieto ziņu sociālajos tīklos (@AtbalstiMazo vai #MazaBiznesaDiena).

„Mazā biznesa diena” mērķis ir dot iespēju mikro un mazajiem uzņēmējiem atvērt durvis jauniem klientiem, aicinot patērētājus uzzināt par mazajiem uzņēmumiem, kuri atrodas tuvumā dzīvesvietai, atbalstīt viņus gan ar uzslavu vai padomu, gan pirkumiem vai pasūtījumiem. 15.novembrī Mazajai biznesa dienai www.mazabiznesadiena.lv kartē reģistrējušies 1444 uzņēmumi visā Latvijā un turpat 10 tūkstoši pauduši gatavību atbalstīt Mazā biznesa dienu. Mājas lapas unikālo apmeklētāju skaits pieaudzis līdz 7999, Facebook sociālajā tīklā iniciatīvai atbalstu izteikuši 2665, bet unikālos uzņēmēju plakātus izveidojuši 695 uzņēmumi un pašnodarbinātie. Academia Strategies „Uzņēmēja gēnu” http://mazabiznesadiena.lv/atbalstariki/bosi testējuši jau 588 cilvēki.

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma (MVU Forums) valdes priekšsēdētāja Elīna Egle: „Iniciatīvas ietvaros esam aicinājuši ikvienu aktīvo reģiona uzņēmēju, pašvaldības pārstāvi, arī valdības ministrus, un, protams, arī iedzīvotāju apzināties, ka Latvijas tautsaimniecībā ir vairāk nekā 99% mikro, mazie un vidējie uzņēmumi. Ar partneriem kopīgi vēlamies aicināt izbaudīt garās brīvdienas un piedalīties ar saviem pirkumiem un laba vēlējumiem „Mazajā biznesa dienā”.”

Iniciatīvas idejas autors un MVU Foruma valdes loceklis Kristaps Banga: „Esam gandarīti, ka mūsu idejai pievienojās tādi uzņēmumi, kā banka Citadele, VAS Latvijas Pasts un SIA Lursoft, kas noticēja un ieguldīja finanšu un materiālos resursus atbalsta instrumentu izstrādē, kas tiešā veidā sniedz atbalstu mazajam biznesam gan paplašinot mārketinga iespējas, atrodot jaunus partnerus, gan iegūstot noderīgu informāciju. Informatīvie partneri – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, Dienas Bizness, LETA, Latvijas Avīze, inbox.lv, IRnauda deva ieguldījumu jaunās iniciatīvas popularizēšanā, meklējot jaunus biznesa stāstus un domājot arī par jaunu segmentu savā klientu portfelī – mazais bizness. Stratēģiskie partneri Ekonomikas ministrija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Rīgas Dome un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā šo iniciatīvu atbalstīja, demonstrējot izpratni par mazā biznesa būtisko ietekmi uz sociāli ekonomiskajām norisēm valstī.”

Mazā biznesa atbalsta rīki:

  • Platforma www.mazabiznesadiena.lv, kurā plānots attīstīt par mazā biznesa produktu un pakalpojumu informatīvo platformu;
  • Zīmols „Atbalsti mazo biznesu”, kura mērķis ir veicināt mazā biznesa pārdošanas apjomus, ieguldot vienotas mazā biznesa identitātes veidošanā;
  • Plakātu, uzlīmju, e-plakātu u.c. dizaina/reklāmas sagatavju sagatavošana mazajam biznesam;
  • Sociālo tīklu aktivizācija iniciatīvas kontos: www.facebook.com/AtbalstiMazoBiznesu, www.twitter.com/AtbalstiMazo;
  • Bezmaksas testi, kā, piemēram, „Uzņēmēja gēns ”, piedāvā izmērīt un izprast savas spējas uzņēmuma vadībā un nepieciešamību veidot uzņēmuma idejai atbilstošu komandu;
  • Dažādi bezmaksas vai īpašie sadarbības piedāvājumi no lielajiem uzņēmumiem;
  • Biedrošanās iespējas – semināri, MVU Forums (www.mvuforums.lv) u.c.

__________________________________

1 Latvijā arvien lielāku atsaucību gūst dažādi vietējo ražotāju tirdziņi, jo cilvēkiem patīk personīgais kontakts ar mazo uzņēmēju. Šī iniciatīva ir aizgūta no Amerikas, kurā jau trīs gadus ir viena diena gadā – Small Business Saturday, kad īpaši pievērš uzmanību mazajam biznesam un cenšas to atbalstīt, iepērkoties nelielos veikaliņos un iegādājoties mazo ražotāju preces un pakalpojumus. Mazā biznesa diena Amerikā radās kā atbilde Balck Friday, kad pircēji iznes tukšus lielveikalus. Latvija ir pirmā Eiropas valsts, kurā notiek līdzīga diena, kā Amerikā.

2 http://www.mazabiznesadiena.lv/atbalstariki/bosi

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*