Lursoft news

Jelgavā mikro un mazie uzņēmumi aug

2013. gada 1. novembris

Lai iepazītos ar jauniem atbalsta instrumentiem mikro un mazā biznesa produktu un pakalpojumu pārdošanas veicināšanai, finansējuma piesaistei un konkurences izpētei, 30.oktobrī Jelgavā tikās mikro un mazo uzņēmumu pārstāvji.

Zemgales kompetenču attīstības centru (ZR KAC) Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone savā uzrunā uzsvēra, ka Jelgavas pilsētā tiek daudz darīts ielu, ceļu, infrastruktūras un vides sakārtošanā, jaunu darba vietu radīšanā, tūrisma attīstībā, uzņēmējdarbības atbalstā un investoru piesaistē. „Pilsētā ir pozitīva tendence,” norādīja ZR KAC pārstāve, „tiek radīti arvien jauni uzņēmumi, bet darāmā šajā jomā, protams, vēl ir daudz.” Viņa uzsvēra, ka ikviena uzņēmuma veiksmes stāsts atkarīgs galvenokārt no uzņēmuma vadītāja, viņa spējām un prasmēm, un novēlēja izturību šajā nenoteiktības laikā.

Lursoft pārstāve Linda Kalniņa sniedza ieskatu mikro un mazo uzņēmumu darbības rādītājos Jelgavā un tās apkārtnē. Viņa iepazīstināja arī ar Lursoft piedāvātajiem pamatrīkiem, kas atvieglo uzņēmēju darbu gan datu ieguvē, gan sadarbības partneru izvēlē, gan mediju monitoringa organizēšanā.

„Populārākās uzņēmējdarbības formas Jelgavā ir SIA, IK un Individuālie uzņēmumi. Savukārt valsts griezumā visbiežākā uzņēmējdarbības forma ir SIA un to īpatsvars pieaug ar katru gadu. Kā novērots statistikas datu apkopojumos, arī Jelgavā lielākais likvidēto uzņēmumu skaits vērojams 2010. gadā, savukārt reģistrēto – 2011. gadā. Kopš 2011. gada likvidēto uzņēmumu statistika paliek nemainīga, nepārsniedzot 25% īpatsvaru,” norādīja L.Kalniņa.

MVU Foruma valdes loceklis un iniciatīvas Mazā biznesa diena idejas autors Kristaps Banga stāstīja par dažādām iespējām mikro un mazajiem uzņēmumiem iniciatīvas norises laikā, ko var izmantot bez maksas. „Mazā biznesa diena piedāvā izglītojošus seminārus Mazā biznesa lielā diena reģionos, zīmolu un pārdošanas instrumentus, kas palīdzēs mikro un mazajam biznesam popularizēt produktus un pakalpojumus vietējā tirgū, lai veicinātu mazā biznesa straujāku augšanu, ” skaidroja Kristaps Banga.

Latvijas Pasts informēja par eksprespasta pakalpojumiem gan Latvijā, gan ārvalstīs, kas ļauj ekonomēt ne tikai transporta izdevumus. Pagājušajā nedēļā MVU Forums ar Latvijas Pasts atbalstu izsūtīja 33 000 vēstules mikro un mazajiem uzņēmumiem ar aicinājumu piedalīties ar īpašiem pasākumiem Mazajā biznesa dienā, kas notiks 16.novembrī. Šobrīd uz www.mazabiznesadiena.lv kartes nedēļas laikā reģistrējušies jau 442 komersanti – Rīgā 121, bet ārpus Rīgas 321 komersants. Šie uzņēmumi un daudzi citi 16. novembrī tiks pamanīti un īpaši sagaidīs klientus. Iniciatīvas laikā ikviens varēs bez maksas izgatavot plakātus, saņemt uzlīmes, iepazīstināt ar saviem produktiem un izmērīt savu Uzņēmēja gēnu*, lai pārliecinātos, kādas īpašības, partneri un kolēģi nepieciešami, lai pārvarētu biznesa vētras un vētriņas.

Sociālo mediju profilu un web lapu statistikas platformas Metrigen vadītājs Uldis Katlaps informēja par uzņēmuma inovatīvo piedāvājumu un iespējām, lai vienkopus varētu izvērtēt uzņēmuma sociālo tīklu izmantošanas efektivitāti un pilnveidot to, uzsverot, ka šobrīd 30 dienas to var ikviens darīt bez maksas.

Jānis Freibergs, EKO ZEME tehniskais direktors, pastāstīja par savu pieredzi, dibinot uzņēmumu – ar kādiem šķēršļiem un problēmām nācies saskarties un kā soli pa solim iegūti klienti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tāpat viņš pastāstīja par uzņēmuma nākotnes plāniem un vīziju.

Nākamais seminārs norisināsies 13.novembrī Rīgā. Reģistrēšanās semināram un iepazīšanās ar Mazā biznesa lielā diena programmu www.mazabiznesadiena.lv/seminari. Aicinām reģistrēties līdz 11.novembrim!

 

* http://www.mazabiznesadiena.lv/atbalstariki/bosi

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*