Lursoft news

Aicina uzņēmējus uz semināriem Mazā biznesa lielā diena

2013. gada 7. oktobris

Aizvadītās nedēļas ceturtdienā, 3.oktobrī, semināra Mazā biznesa lielā diena ietvaros Rēzeknē tikās mikro un mazo uzņēmumu pārstāvji, lai iepazītos ar jauniem atbalsta instrumentiem pārdošanas veicināšanai, finansējuma piesaistei un reputācijas veidošanai.

Uzņēmēju tikšanos atklāja Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma izpilddirektors Eduards Filippovs, savukārt Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs, uzrunājot semināra dalībniekus, norādīja, ka mazajiem uzņēmējiem ir liela loma ekonomikas un jo īpaši mazo pašvaldību attīstībā. Rēzeknē ir reģistrēti ap 700 uzņēmumu, no kuriem lielākā daļa ir mazie. „Mēs redzam, ka mazie attīstās labāk, jo tos ir vieglāk nodibināt, nepieciešamas mazāk investīcijas, neliels darbinieku skaits, kā arī vadītājam ir lielāka iespēja ietekmēt procesus, tai skaitā būt elastīgiem lēmumos uz tirgus izmaiņām, īpaši to varēja novērot krīzes laikā,” stāstīja domes priekšsēdētājs.

Iniciatīvas partneri, kā banka Citadele stāstīja par jaunumiem finanšu sektorā – kā mikro un mazajiem uzņēmumiem pareizāk sadarboties ar bankām, bet Latvijas Pasts informēja par eksprespasta pakalpojumiem gan Latvija, gan ārvalstīs. Lursoft pārstāve Linda Kalniņa sniedza ieskatu mikro un mazo uzņēmumu darbības rādītājos.

„Šobrīd Rēzeknes novadā salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem pēc uzņēmumu skaita pārsvaru gūst jauktā tipa lauksaimniecības nozares uzņēmumi. Lai arī jaunreģistrēto uzņēmumu rādītāji pēc skaita ir svārstīgi, tomēr iepriecinoši rādītāji ir par likvidētajiem uzņēmumiem, kas salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, samazinās. Tas norāda uz tirgus stabilizāciju,” norāda Linda Kalniņa.

Nākamais seminārs Mazā biznesa lielā diena notiks 10.oktobrī Liepājā, pilsētas domes konferenču zālē Rožu ielā 6 no plkst. 9:30 līdz 14:30. Reģistrēšanās semināram un programma Mazā biznesa lielā diena atrodama www.mazabiznesadiena.lv/seminari. Aicinām reģistrēties līdz 9.oktobrim!

Semināra laikā savā personīgajā pieredzē dalīsies mazie un vidējie uzņēmumu vadītāji, kuri ir atraduši savu veiksmes un panākumu formulu. Tāpat pasākuma organizatori sniegs informāciju par iespējām izcili sagatavoties Vislatvijas iniciatīvai „Mazā biznesa diena”, kas notiks šā gada 16.novembrī.

Nākamās tikšanās ar uzņēmējiem reģionos notiks 17.oktobrī Ventspilī, 24.oktobrī Valmierā, 30.oktobrī Jelgavā un 13.novembrī Rīgā.

Papildus informācija:

Par iniciatīvu: mazabiznesadiena.lv/par-iniciativu

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*