Lursoft news

Apstiprina grozījumus likumā par UIN atlaidi invalīdu biedrību kapitālsabiedrībām

2013. gada 21. marts

Otrdien, 19. martā, Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi invalīdu biedrību kapitālsabiedrībām, medicīniska rakstura fondu un citu labdarības fondu kapitālsabiedrībām.

Likumprojekts izstrādāts, lai radītu iespēju turpināt piemērot invalīdu biedrību uzņēmumiem likuma par UIN noteikumus, kas paredz, ka no UIN maksāšanas tiek atbrīvotas invalīdu biedrību, medicīniska rakstura, kā arī citu labdarības fondu kapitālsabiedrības, ja tās pārskaita biedrībai, kas to dibinājusi, summas, kas ir lielākas par taksācijas gadam aprēķinātajām uzņēmuma ienākuma summām.

Šobrīd likumā par UIN atlaidi invalīdu biedrību kapitālsabiedrībām, medicīniska rakstura fondu un citu labdarības fondu kapitālsabiedrībām ir noteiktas 16 kapitālsabiedrības, kas ir atbrīvotas no UIN maksāšanas, tostarp Latvijas Neredzīgo savienības SIA „LNS kultūras centrs „Rītausma””, Latvijas Neredzīgo savienības SIA „LNS Zīmju valodas centrs” un Latvijas Neredzīgo savienības SIA „LNS Komunikācijas centrs”.

Minētās Latvijas Neredzīgo savienības komercsabiedrības veica reorganizācijas procesu un 2012. gada februārī izveidoja jaunu Latvijas Neredzīgo savienības SIA „LNS Rehabilitācijas centrs”, kas ir apvienoto kapitālsabiedrību tiesību un saistību pārņēmēja. Līdz ar to likumā ir nepieciešams veikt grozījumus, nosakot, ka jaunizveidotajai kapitālsabiedrībai ir tiesības piemērot likumā noteikto atbrīvojumu. Likumprojektā paredzētie grozījumi nepieciešami, lai aktualizētu kapitālsabiedrību sarakstu, kurām tiek piemērotas UIN atlaides.

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*