Lursoft news

Dienas bizness: Pašvaldību “bizness” bieži strādā bez peļņas

2013. gada 20. janvāris

Plānotā kapitālsabiedrību reforma skars arī pašvaldību “saimniecību”, kura līdz šim darbojusies visai nepārredzami.

103 Latvijas pašvaldībām pilnībā vai daļēji pieder 461 kapitālsabiedrība, liecina SIA Lursoft apkopotie dati. To kopējais pamatkapitāls sasniedz gandrīz 838 milj. Ls.

Patlaban vēl saskaņošanas stadijā esošā publisko personu kapitāldaļu pārvaldības reformas likumprojektu pakete pēc tās pieņemšanas daļēji regulēs arī pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldības jautājumus.

“Ne tikai valsts, bet arī pašvaldību uzņēmumiem būs jāievēro jaunas prasības informācijas atklātības nodrošināšanā, kas ietver finanšu informāciju, regulārus un izsmeļošus darbības pārskatus, pārvaldības un īpašuma struktūru, amatpersonas un citus būtiskus aspektus,” pērn, informējot par iecerēto reformu, norādīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

SIA Lursoft valdes priekšsēdētāja Iluta Riekstiņa ir pārliecināta, ka, pievēršoties jautājumam par publiskajām personām piederošo kapitālsabiedrību pārvaldību, svarīgākie ir divi aspekti – skaidru spēles noteikumu radīšana un regulārs izvērtējums par to, cik lietderīgi publiskajai personai ir nodarboties ar komercdarbību konkrētās nozarēs vai teritorijās.

Lasīt visu rakstu: http://news.lv/Dienas_Bizness/2013/01/17/Pasvaldibu-bizness-biezi-strada-bez-pelnas

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*