Lursoft news

Augustā reģistrē vairāk jaunu komersantu un komercķīlu. Ierosināto maksātnespēju skaitam tendence pieaugt

2012. gada 7. septembris

Kā liecina Lursoft informācija, aizvadītajā mēnesī Latvijā reģistrēti 1 453 jauni komersanti, kas ir trešais augstākais rādītājs šogad. Kopumā 2012.gada pirmajos astoņos mēnešos komersantu pulkam piepulcējušies 11 530 jauni komersanti, kas gan ir par 754 mazāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada. No visiem augustā jaunreģistrētajiem komersantiem 941 pamatkapitāls ir robežās no 1 līdz 1 999 latiem.

Jaunu komersantu reģistrēšanas dinamika

Jāpiebilst, ka šogad jaunu komersantu reģistrēšanas aktivitāte ir zemāka nekā pērn, taču ievērojami augstāka nekā 2010.gadā, kad astoņu mēnešu laikā Latvijā tika piereģistrēti 7 325 jauni komersanti.

Augustā reģistrētas 477 jaunas komercķīlas

Pēc Lursoft datiem, augustā arī reģistrēts otrs lielākais komercķīlu skaits šogad. Proti, mēneša laikā reģistrētas 477 jaunas komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 1,171 miljardi.Ls. Analizējot attēlā atainoto informāciju, uzskatāmi redzams, ka pēdējo divu gadu laikā, pārvarot ekonomiskās krīzes posmu, jaunu komercķīlu reģistrēšana atkal kļuvusi aktuālāka.

Komercķīlu reģistrācijas dinamika

Lai arī šogad gada pirmajos astoņos mēnešos reģistrēto komercķīlu skaits ir par 93 mazāks nekā pērn attiecīgajā periodā, kopējai maksimālai prasījuma summai ir tendence pieaugt. Proti, 2010.gada astoņos mēnešos komercķīlu kopējā summa bijusi 6,121 miljards Ls, pērn summa palielinājusies līdz 6,960 miljardiem Ls, savukārt šogad jau sasniegusi 7,485 miljardus Ls.

Augustā reģistrēts rekordaugsts ierosināto maksātnespējas procesu lietu skaits

Augustā reģistrēts rekordliels ierosināto maksātnespējas procesu lietu skaits, liecina apkopotā informācija. Aizvadītajā mēnesī kopumā ierosināti 244 maksātnespējas procesi, no kuriem 143 – fiziskām personām.

Kopumā gada pirmajos astoņos mēnešos ierosināti 1 470 maksātnespējas procesi, kas ir par 440 vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada. No visiem šogad ierosinātajiem procesiem 896 ierosināti fiziskām personām, kas, salīdzinot ar 2011.gadu, ir pieaugums par 83,23%.

Ierosinātās maksātnespējas

Papildus informācija:

Maksātnespēju statistikas: https://www.lursoft.lv/exec?act=MNR_LSTAT

Komercķīlu statistikas: http://www.lursoft.lv/lursoft-statistika/Komerckilas

Komercreģistra statistikas: http://www.lursoft.lv/lursoft-statistika/Komercregistrs

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*