Lursoft news

Maijā 1 474 jauni komersanti, reģistrēto komercķīlu skaits saglabājies pagājušā gada līmenī

2012. gada 6. jūnijs

Šā gada pirmajos piecos mēnešos reģistrēti jau 7 342 jauni komersanti, liecina Lursoft apkopotā statistika.

Topošie uzņēmēji visaktīvākie bijuši martā, kad kopskaitā reģistrēti 1 640 jauni komersanti, savukārt otra augstākā aktivitāte novērtota pagājušajā mēnesī. Maijā komersantu pulkam piepulcējušies 1 474 jauni uzņēmumi.

Jaunreģistrētie komersanti

Jāpiebilst gan, ka, salīdzinot ar 2011.gada pirmajiem pieciem mēnešiem, šogad attiecīgajā periodā jaunreģistrēto komersantu skaits sarucis par 867.

Reģistrēto komercķīlu skaits šogad saglabājies 2011.gada līmenī

Šogad pirmajos piecos mēnešos reģistrētas 2 082 jaunas komercķīlas, kas ir par 8 mazāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada. Vislielākais komercķīlu skaits šogad fiksēts maijā (508), kad reģistrēta arī vislielākā kopējā maksimālā komercķīlu prasījuma summa (1,064 miljardi Ls).

Līdzīga situācija bijusi vērojama arī pagājušajā gadā, kad visaktīvāk jaunas komercķīlas reģistrētas tieši maijā.

Kopumā laika posmā no janvāra līdz maija beigām reģistrēto komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa sasniegusi 4,371 miljardu Ls, kas ir par 0,113 miljardiem Ls mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Reģistrētas komercķīlas

Ierosināto maksātnespējas procesu lietu skaitam tendence pieaugt

Kā liecina Lursoft dati, šogad ir tendence pieaugt ierosināto maksātnespējas procesu lietu skaitam. Kopumā gada pirmajos mēnešos ierosinātas jau 865 lietas, kas ir par 251 vairāk nekā pērn.

Analizējot ierosinātās maksātnespējas lietas pēc to rakstura, redzams, ka aizvien vairāk ir to, kas tiek ierosinātas fiziskām personām. Piemēram, no 193 maksātnespējas procesiem, kas ierosināti maijā, 121 bijis fiziskai personai, savukārt juridiskajām personām – 72.

Ierosināto maksātnespējas procesu lietu skaits

Papildus informācija:

Lursoft statistikas: http://www.lursoft.lv/lursoft-statistika/

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*