Lursoft news

Pērn Limbažos reģistrēts rekordliels jauno uzņēmumu skaits

2012. gada 2. marts

Pēdējie divi gadi Limbažu novada biznesa vidē iezīmējušies pozitīvā gaismā, jo pēc 2009.gada, kad tika reģistrēts zemākais jaunreģistrēto uzņēmumu skaits, aizvien vairāk personu steidz reģistrēt jaunus uzņēmumus.

To visuzskatāmāk ataino Lursoft apkopotie dati. Pērn Limbažu novadā reģistrēti 75 jauni uzņēmumi, kas ir par 25% vairāk nekā pirms gada un par 87% vairāk nekā 2009.gadā. Kā pozitīva ziņa noteikti arī atzīmējams fakts, ka pagājušajā gadā ievērojami samazinājies likvidēto uzņēmumu skaits (samazinājums par 31,43%).

Limbažu novadā reģistrētie un likvidētie uzņēmumi

Šogad 20 gadu jubileju svin 491 Limbažu novada uzņēmums

Šogad Latvijā ievērojams skaits uzņēmumu atzīmē savu 20 gadu jubileju. Kopskaitā 20 998 uzņēmumi, kuri reģistrēti 1992.gadā un veic uzņēmējdarbību, šogad svin savu nozīmīgo pastāvēšanas gadadienu, tostarp arī 491 uzņēmums no Limbažu novada.

Analizējot informāciju par gaviļniekiem, dati uzskatāmi parāda, kura no uzņēmējdarbības formām 1992.gadā bijusi vispopulārākā. Proti, no visiem Limbažu novada jubilāriem vairāk nekā 92% ir zemnieku saimniecības.

Kā liecina Lursoft rīcībā esošā informācija, 2010.gadā divi no jubilāriem strādājuši ar apgrozījumu, kas pārsniedz 1 milj.lat – SIA „Latvia Timber International” (apgrozījums – 4,21 milj.Ls) un SIA „Limbažu auto” (apgrozījums – 3,73 milj.Ls). Likumsakarīgi, ka abi uzņēmumi arī ierindojušies to vidū, kuri 2010.gadā guvuši lielāko peļņu.

Populārākā uzņēmējdarbības forma Limbažu novadā – zemnieku saimniecība

Kā jau iepriekš minēts, Limbažu novadā pirms 20 gadiem vispopulārākā uzņēmējdarbības forma bijusi „zemnieku saimniecība”. Lai gan patlaban lielākoties jaunie uzņēmēji izvēlas reģistrēt SIA, tomēr kopējā tendence liecina, ka vairāk nekā 44% no visiem Limbažu novada uzņēmumiem ir tieši zemnieku saimniecības. Otra populārākā uzņēmējdarbības forma novadā ir SIA (kopskaitā novadā reģistrētas 713 SIA, kas sastāda gandrīz 35% no visiem uzņēmumiem).

Limbažu novadā reģistrētās komercdarbības formas

Papildu informācija:

Statistika par uzņēmējdarbību Limbažu novadā

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*