Lursoft news

Jaunreģistrēto uzņēmumu skaits septembrī pieaudzis par 41,55%

2010. gada 12. oktobris

Lai izvērtētu uzņēmējdarbības vides attīstības virzienus Latvijā, Lursoft veicis pētījumu, kura laikā analizējis uzņēmumu dibināšanas tendences 2010.gada pirmajos deviņos mēnešos.

Šogad jaunreģistrēto uzņēmumu skaits pieaudzis par 28,39%

Pētījuma dati liecina, ka šogad vērojama tendence palielināties jaunreģistrēto uzņēmumu skaitam – kopumā šī gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrēti 8724 jauni subjekti, kas, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir pieaugums par 28,39%, līdz ar to var secināt, ka patlaban iedzīvotāji uz nākotni skatās cerīgāk un jaunus uzņēmumus dibina labprātāk.

Lursoft dati arī liecina, ka no visiem uzņēmumiem, kurus šogad dibinājušas fiziskas personas, 3707 cilvēki jau iepriekš atradušies uzņēmumu valdēs un darbojušies biznesā, savukārt 6030 fiziskas personas iemēģināt roku biznesā nolēmušas pirmo reizi.

Vērtējot pēdējo deviņu gadu datus, redzams, ka straujākais jaunreģistrēto komersantu skaita kritums fiksēts pērn, kad gada pirmajos deviņos mēnešos Komercreģistrā ierakstīti 6795 subjekti, kas ir zemākais rādītājs kopš 2003.gada.

Komercreģistrā reģistrēto komersantu skaits

Septembrī uzstādīts jauns rekords

Par iedzīvotāju vēlmi iesaistīties uzņēmējdarbības vides attīstīšanā liecina septembrī uzstādītais rekords – pagājušajā mēnesī jaunreģistrēto uzņēmumu skaits sasniedzis 1400, kas ir augstākais rādītājs kopš uzņēmumi tiek reģistrēti Komercreģistrā, savukārt būtisku artavu biznesa vides attīstībā devusi iespēja dibināt mazkapitāla SIA – no visiem šogad reģistrētajiem subjektiem 26,21% ir SIA, kuru pamatkapitāls ir robežās no 1 līdz 1999 latiem.

Komercreģistrā reģistrēto komersantu skaits 2010.gadā

Kopš maija reģistrēti jau 2287 SIA ar samazinātu pamatkapitālu, savukārt septembrī to skaits pieaudzis par 69,88%.

Mazkapitāla SIA reģistrēšanas dinamika

Papildu informācija:

Komercreģistra statistikas: http://www.lursoft.lv/lursoft-statistika/Komercregistrs

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*