Lursoft news

PCTVL publicitāte 9.Saeimas laikā bijusi viļņveidīga

2010. gada 20. augusts

Jau 2.oktobrī dosimies pie vēlēšanu urnām, lai atdotu savu balsi par sev tīkamāko parlamenta kandidātu, tādēļ līdz vēlēšanām atlikušajās nedēļās atskatīsimies uz pašreizējā Saeimas sasaukumā esošo politisko spēku darbiem, kas pēdējos gados atspoguļoti presē.

Lursoft, veicot publikāciju monitoringu laikrakstu bibliotēkā www.news.lv, kā pirmo ir apkopojis partijas “PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” publicitāti.

Daudzie PCTVL ierosinājumi Saeimā negūst atbalstu

Kopš 2006.gada novembra, kad uz pirmo sēdi sanāca 9.Saeimas vēlēšanās ievēlētie deputāti, līdz šī gada 19.augustam preses izdevumos un ziņu aģentūras BNS jaunumos PCTVL nosaukums minēts 3 958 reizes. Vērtējot partijas publicitāti pa gadiem, jāsecina, ka tā bijusi viļņveidīga, bet augstākais punkts sasniegts pērn, kad norisinājās gan pašvaldību, gan Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

Lai arī pašvaldību vēlēšanās PCTVL piedzīvoja smagu sakāvi, tas netraucēja iegūt gana lielu atbalstu Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas, savukārt, partijas valdes līdzpriekšsēdētājai Tatjanai Ždanokai ļāva iekļūt to kandidātu skaitā, kas turpmākos gadus Eiropas Parlamentā pārstāvēs Latvijas intereses.

PCTVL publicitāte 9. Saeimas laikā

Pagājušajā gadā PCTVL nākusi klajā ar daudziem ierosinājumiem, tiesa gan, piekrišanu no Saeimā pārstāvēto partiju puses tie nav guvuši, ja vien neskaita labēji noskaņoto deputātu sašķeltības un neuzmanības dēļ parlamentā apstiprināto PCTVL ierosinājumu par svētku dienām noteikt arī pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus.

Tā, piemēram, bez augstāk minētā ierosinājuma, PCTVL pērn nākuši klajā arī ar šādām idejām:

  • bezdarbnieku pārkvalifikācijas kursus organizēt arī krievu valodā;
  • uz valsts aizsardzības rēķina palielināt finansējumu izglītībai, medicīnai un uzņēmējdarbībai;
  • atļaut valsts augstskolām piedāvāt studiju programmas arī krievu valodā;
  • ļaut nepilsoņiem piedalīties pašvaldību vēlēšanās un pašvaldību darbā lietot arī krievu valodu;
  • u.c.

Lai arī pagājušajā gadā partija ir izrādījusi aktīvu iniciatīvu, ar daudzajiem ierosinājumiem cenšoties aizstāvēt savu vēlētāju intereses, neiztikt arī bez skandāliem. Tā, piemēram, plašu rezonansi ieguva medijos izskanējusī ziņa, ka PCTVL priekšvēlēšanu aktivitātes sponsorējuši Maskavas pārstāvji. Tiesa gan, jāpiebilst, ka vēlēšanās PCTVL pārsniedza aģitācijā pieļaujamos tēriņus, kā rezultātā nācās maksāt 620 latu lielu soda naudu.

Vēlēšanu apgabalos par līderiem izvirza pašreizējos parlamentāriešus

Ja 2009.gadā PCTVL vārds vidēji ik mēnesi minēts 94 rakstos, tad šī gada pēdējos piecos mēnešos vērojams būtisks pieaugums – martā partijas vārds fiksēts 128 ziņās, savukārt šomēnes – jau 118. Straujais pieaugums izskaidrojams ar pirmsvēlēšanu cīņu, kad politiskie spēki nāk klajā ar jaunām idejām, kā, viņuprāt, vislabāk veicināt valsts ekonomisko izaugsmi un iedzīvotāju labklājību.

PCTVL publicitāte pēdējā gad laikā

Šo gadu PCTVL iesāka ar pārmetumu izteikšanu prezidentam Valdim Zatleram par viņa vēlmi apsveikt iedzīvotājus pareizticīgo Ziemassvētkos, nodēvējot to par divkosību, savukārt gada turpinājumā, līdzīgi kā pērn pirms pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, PCTVL nākuši klajā ar vairākiem ierosinājumiem, kā, viņuprāt, uzlabot vēlētāju labklājību. Tā, piemēram, partija mudinājusi ieviest likumdošanā vairākas izmaiņas:

  • nodrošināt, ka informācija par sabiedrisko pakalpojumu tarifu aprēķiniem ir atklāta un visiem pieejama;
  • paplašināt personu loku, kuri var pretendēt uz represētā statusu;
  • izstrādāt mazākumtautību izglītības programmu satura paraugus etniskās kultūras un integrācijas jomās;
  • dažādot soda veidus par dalību masu nekārtībās.
  • u.c.

Laikrakstu bibliotēkā www.news.lv atrodamā informācija liecina, ka no PCTVL saraksta uz vietu 10.Saeimā startēs teju vai visa nacionalizēto namu īrnieku asociācijas valde, kā arī odiozais nekustamā īpašuma nozares uzņēmējs Gints Lazdiņš, savukārt vēlēšanu apgabalos kā līderi izvirzīti pašreizējie parlamentārieši. Tiesa gan, no PCTVL Kurzemes vēlēšanu apgabala kandidātu saraksta par nedzēstu sodāmību svītrots Oļegs Pasadkovs un Sergejs Špaks.

Lai arī pētījumi un aptaujas liecina, ka PCTVL ir visas izredzes iekļūt 10. Saeimā, partija ir satraukusies par socioloģisko pētījumu firmas GfK darbu, pieļaujot, ka uzņēmums reitingu interpretācijas veido par labu politisko partiju apvienībai Saskaņas Centrs.

* PCTVL publicitāte apkopota par laika posmu no 01.11.2006. – 31.12.2006.

** PCTVL publicitāte apkopota par laika posmu no 01.01.2010. – 19.08.2010.

Papildu informācija:

Lursoft Laikrakstu bibliotēka: http://www.news.lv

PCTVL publicitāte: http://news.lv/publicity/PCTVL-Par-cilveka-tiesibam-vienota-Latvija

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*