Lursoft news

Lursoft laikrakstu bibliotēkā vairāk kā 4 miljoni publikāciju

2010. gada 13. janvāris

SIA “Lursoft IT” (Lursoft) laikrakstu bibliotēkā www.news.lv apkopoto pilnteksta publikāciju skaits pārsniedzis 4 miljonus.

Kā 4 000 000. publikācija www.news.lv pievienots laikraksta “Bizness & Baltija” (“Бизнес & Балтия”) raksts “Eiropa atdzīvina līzingu”(“Европа оживит лизинг”).

Lasītākais raksts visā laikrakstu bibliotēkas pastāvēšanas laikā ir Māras Zīles, Gunta Bojāra un Nila Konstantinova “Tas nekas, ka tikai 14” (“Diena”, 28.10.2006.) – lasīts 25925 reizes. Savukārt, autors, kura raksti lasīti visbiežāk, ir žurnāliste Ināra Egle. Kopskaitā viņas publikācijas izlasītas 1 194 148 reizes.

Šobrīd laikrakstu bibliotēkā pieejami 57 preses izdevumi – gan reģionālie, gan centrālie –, kā arī ziņu aģentūras BNS ziņas. “Lursoft” laikrakstu bibliotēka piedāvā lasīt gan patlaban iznākošos laikrakstus, gan arī periodiskos izdevumus, kuri vairs netiek izdoti.

Laikrakstu bibliotēka piedāvā iespēju lasīt pilna teksta publikācijas, kā arī izmantot laikrakstu aģenta ziņojumus. Laikrakstu aģents ik reizi, kad kādā no laikrakstiem tiks pieminēts Jums interesējošais atslēgas vārds (fiziska persona, komersants, notikums, vieta u.tml.), uz Jūsu e-pastu nosūtīs paziņojumu. Tāpat arī “Lursoft” laikrakstu bibliotēkā regulāri tiek veidots Personu publicitāts indekss, kas ļauj noskaidrot, kuras bijušas publikācijās visvairāk pieminētās personas noteiktā laika periodā.

Lai atvieglotu lietotāju darbu, laikrakstu bibliotēka www.news.lv piedāvā uzlabotu izvērsto meklēšanu. Tagad lietotājiem ir iespēja meklēt sev interesējošo atslēgvārdu ne tikai pēc autora un izdevuma, bet arī par konkrētu izvēlēto laika periodu. Tāpat arī izvērstajā meklēšanā iespējams atrastos rezultātus kārtot gan pēc sakritībām tekstā, gan arī pēc to publicēšanas datuma.

Papildu informācija:

“Lursoft” laikrakstu bibliotēka:http://www.news.lv

“Lursoft” Publicitātes indekss: http://news.lv/publicity

Informāciju sagatavoja:

Indra Jansone,

SIA Lursoft IT web redaktore

tālr. 67844293, e-pasts: indra@lursoft.lv

Komentāri

Nav pievienots neviens komentārs.

*